Annons

Annons

Det går aldrig som man trott

Massor med sådana här bilder skulle det ha blivit idag, men jag får välåterkomma en annan kall morgon. Gärna med lite solsken, för då blir det grannare.

Massor med sådana här bilder skulle det ha blivit idag, men jag får välåterkomma en annan kall morgon. Gärna med lite solsken, för då blir det grannare.

Idag på morgonen var det rejält frostigt ute. Då räknade jag ut att jag kunde ha ett vetenskapligt frostreportage idag. Fast man ska inte räkna ut något, för det går ändå aldrig som man trott.

Istället för frostfotografering, så kom det en Charlie. Han tyckte att han behövde ytterligare en lektion i min Hundskola för Dummies. Det har han ju alldeles rätt i, så vi begav oss utan dröjsmål ut i min skog för dagens lektioner.

Annons

Först började vi med övningen ”Hitta en godisbit som resursmatte har slängt i gräset”. Jag visade hur man letar sakta och metodiskt. Charlie skuttade fram planlöst som en studsboll och missade därför godisbitarna. Som straff för hans ouppmärksamhet, så åt jag upp alla i gräset gömda godisbitar.

Övning nummer två var ”Hitta mattes handske som hon ”råkat” ha tappat bakom en sten”. Då denna övning förefaller mig onödig och löjlig, så överlåter jag det momentet till resursmatte och Charlie. Fast jag måste erkänna att Charlie är ganska duktig med handsken.

Det hade gått så bra för Charlie i handskhittningen, så jag tyckte vi kunde öva på ett tredje värdefullt moment. Jag valde ett som ingår i kapitlet naturkunskap. Övningen heter ”På vintern kan man marschera nära myrstackar utan att få myror i pälsen”. Jag visade hur man ska marschera, men Charlie skuttade fram sin vana trogen. Risken är ju då att man väcker de sovande småkrypen. När ska han lära sig gå som en normal hund (=som en västgötaspets)?

När vi ändå är inne på naturkunskap, så kunde jag notera att videungarna är på gång. Snart är det vår!

Hej så länge

Vaira

Du ser själv hur godisletningen gick till. En vacker västgötaspets (=jag), som står och äter på en godisbit. En skuttande pudel med öronen rakt upp (=Charlie) som kommer för att försöka hitta det redan uppätna godiset.

Du ser själv hur godisletningen gick till. En vacker västgötaspets (=jag), som står och äter på en godisbit. En skuttande pudel med öronen rakt upp (=Charlie) som kommer för att försöka hitta det redan uppätna godiset.

Detta verkar vara Charlies paradgren. Att hitta en av resursmatte tappad vante, var ingen konst för Charlie. Tappar min husse en av sina vantar, ja då är det allt han som får leta själv. Eller så sätter jag Charlie på sökandet.

Detta verkar vara Charlies paradgren. Att hitta en av resursmatte tappad vante, var ingen konst för Charlie. Tappar min husse en av sina vantar, ja då är det allt han som får leta själv. Eller så sätter jag Charlie på sökandet.

Att marschera nära en myrstack på vintern, måste jag öva mer med Charlie. Fastän jag visar precis hur man ska gå, så kan inte han låta bli att skutta fram. Hur ska man lugna ner en pudel?

Att marschera nära en myrstack på vintern, måste jag öva mer med Charlie. Fastän jag visar precis hur man ska gå, så kan inte han låta bli att skutta fram. Hur ska man lugna ner en pudel?

Äntligen är våren i sikte. Videungarna tittar farm på sina kvistar. Visst är det underbart. Snart kan vi plocka vit- och blåsippor.

Äntligen är våren i sikte. Videungarna tittar farm på sina kvistar. Visst är det underbart. Snart kan vi plocka vit- och blåsippor.

(50)

Kommentera

 


Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar