Annons

Annons

Det går fort men sakta framåt

Denna övning heter ”Vaira springer förbi Charlie utan att han försöker bitas”. Det gå sådär, som du ser. När ska han lära sig att man inte behöver bitas?

Denna övning heter ”Vaira springer förbi Charlie utan att han försöker bitas”. Det gå sådär, som du ser. När ska han lära sig att det inte är charmigt att bitas?

Finns det något hopp för Charlie? Det var lektion i min Hundskola för dummies igår igen.

Redan innan lektionen hade startat, var jag tvungen att tillrättavisa Charlie. Det är synnerligen olämpligt att bita sin lärare. Det straffar sig.

Annons

Gårdagens lektion var ”Att ta det lugnt”. Inte bitas när man springer, inte skutta omkring, sitta still, stå på en sten. Det gick väl sådär, vill jag påstå.

Min elev har väldigt svårt att låta bli och bitas, när han springer förbi mig, eller jag springer förbi honom. När ska han lära sig att det straffar sig. På grund av allt bitande, så är det Charlie som kommer sist till det väntande godiset.

Samma sak är det när man står på en sten. Står man still, så får man en väntande godisbit. Om man som Charlie försöker ta godiset med ett språng, så blir det bara den som är kvar på stenen (=Vaira), som kan bli vid en välsmakande belöning.

Dock gick det bättre och bättre.

Efter dagens lektion, så gick vi hem. Min biträdande tränare (=min resursmatte) och min husse drack kaffe. Charlie och jag tog ett par slurkar vatten.

Sedan försökte jag vila, men Charlie var på mig hela tiden. Då gick jag och lade mig i min husse knä. Då övergick Charlie till att tugga på en av husses tofflor och en bok. När han inte fick det, så gick han upp där han tömde papperskorgen. Däremot så nådde han inte fiskmaten på undervåningen. Sedan fick Charlie tvångsligga i sin mattes (=min resursmattes) knä.

Jag ser fram emot den tiden, då Charlie kan uppföra sig som en riktig västgötaspets, fastän han en pudel.

Hej så länge

Vaira

Det tog inte många sekunder förrän jag var tvungen att sätta gränsen för dåligt uppförande. Sekunden innan hade han bitit mig en gång för mycket, men så går det som det går.

Det tog inte många sekunder förrän jag var tvungen att sätta gränsen för dåligt uppförande. Sekunden innan hade han bitit mig en gång för mycket, men så går det som det går.

På grund av att Charlie envisades med att försöka bita mig hela tiden, så var det jag som vann kapplöpningen till den väntande godisbiten. Så går det Charlie!

På grund av att Charlie envisades med att försöka bita mig hela tiden, så var det jag som vann kapplöpningen till den väntande godisbiten. Så går det Charlie!

Att stå på en sten för att få lite godis, är en nyttig övning för Charlie. Meningen är att man ska stå alldeles still med god balans. Som du ser, så är jag facit.

Att stå på en sten för att få lite godis, är en nyttig övning för Charlie. Meningen är att man ska stå alldeles still med god balans. Som du ser, så är jag facit. Charlie står och balanserar på kanten.

Jaha, och var är Charlie. Han kunde inte hålla sig i ens 10 sekunder. Men jag kunde, så det är jag som får godiset av min biträdande tränare. Tror du Charlie har lärt sig något? Jag vet inte.

Jaha, och var är Charlie. Han kunde inte hålla sig i ens 10 sekunder. Men jag kunde, så det är jag som får godiset av min biträdande tränare. Tror du Charlie har lärt sig något? Jag vet inte.

(54)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar