Annons

Annons

Det går framåt men det fattas

Köksmonteringen går framåt. Mer och mer monteras. Igår monterades det skåp och lampor och en fläkt, som också har lampor. Fast det fattas också saker i mitt kök. Det är ju IKEA som har räknat och packat.

Här skruvas det och sladdas så det står härliga till. Det finns nämligen fina lampor här och var i mitt nya kök.

Vad som främst saknas, tycker jag, är en spis. Den finns här, men den måste sättas in i skivan. En diskbänk kan också vara bra att ha. Det har vi en också, sedan väldigt länge. Den körde vi hem själva. Sedan ska det monteras en mikrovågsugn och en vanlig transportskadad ugn, som man kan göra sillpudding eller bullar i. De finns här också och bara står och väntar.

Annons

En extrafin diskmaskin står också på tur att monteras in under bänken, liksom en vanlig diskho, men den ska monteras över bänken. För att de ska fungera så vill det till att rörmokaren håller sitt löfte och kommer idag. Det finns nämligen inget vatten i rören på undervåningen och avloppet måste ha en pump för att fungera. Fixar han allt det, så har jag både tvättstuga och kök på fredag. Då kan jag vara glad.

Som vanligt, när det gäller IKEA, så fattades det ett par luckor i köket. Det kan du tydligt se på bilderna. Du har också en bild på skåpet de skickade med i onödan.

Lärde de sig att servera vanlig kokt potatis till köttbullarna i restaurangen, så kanske de skulle kunna lära sig att räkna rätt vid sina leveranser också.

Hej så länge

Vaira

Under i hörnskåpet finns en fiffig grej som man kan snurra på. Det är den min monterare monterar. Där ska min husse ha sockerkaksformar och eldfasta formar. De brukar vara bra att fördiska, eftersom det kan finnas riktigt mycket Janssons frestelse kvar på kanterna.

Det har blivit massor med tomkartonger över från köket. Enligt vad som påstås av IKEA, så ska monteraren inte bara montera. Han ska ta kartongerna också. Vi får väl se hur det blir med det. Du ser också det överblivna skåpet.

Ja, så här såg mitt kök ut i går kväll. Jag sitter på spisen, som inte finns där än. Till höger ska det finnas en diskho och under där bortåt ska man kunna hitta en diskmaskin. Ugnen och mikron ska vara där jämte kylskåpet. Luckorna som fattas i överskåpen, fattas inte bara i överskåpen, utan de fattas helt och hållet. Väggen ska kaklas, men lite senare.

(101)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar