Annons

Annons

Det gick fel även hos Charlie

Tanken var när jag, Jeanne och Bettan ordnade med att det skulle bli sommartid, att det skulle bli sommar överallt. Hela Europa i ett enda slag, hade vi tänkt. Även hemma hos Charlie (som jag bara är vän med) skulle sommaren tåga in. Jag frågade naturligtvis Charlie hur det hade gått med sommaren. Här kommer hans nedslående bildrapport.

Min resursmatte har gett sig på att pröva mobilkameran ordentligt. Att fotografera en svart pudel i snö i motljus, kräver optik och sensor i världsklass. Jodå, visst blev det bra! Men ser du vilket sommarväder Charlie har? Det är precis ingen sandstrand han står på.

Charlie har haft vänligheten att med hjälp av min resursmatte skicka många fina sommarbilder. Nja, nu är det väl inte så mycket sommar kanske, men det är fina bilder i alla fall.

Det kan vara spännande för mig att se hur det är så nära Nordpolen, där Charlies hus ligger. Finns det några körsbärsblommor? Är busken med gula blommor alldeles gul? Kan Charlie gå och plocka hallon?

Annons

Det visade sig att så inte var fallet. Dessutom har Charlie följt utvecklingen mot sommar under ett par dagar. Den visade sig vara högst negativ. Från nästan ingen snö till massor (=2 cm) snö. Det var inte så vi hade bestämt.

Jag kan tala om att jag, Jeanne, Bettan och Charlie känner oss alla kränkta. Dessutom vet vi inte vem som har orsakat ickesommaren, så vi vet inte vem som ska utvisas. Det är svåra tider nu.

Hej så länge

Vaira

PS Tack till min resursmatte för alla fina bilder. DS

Bland jultomtar brukar det komma upp en blomma med små knoppar. Tomten bor jämte huset precis, så det kommer nog lite grundvärme därifrån som blomman stjäl. Vad blomman heter vet jag inte, men jag chansar på vit dvärgsolros?

Kälkarna och snöskyffeln har gjort sitt för säsongen, trodde Charlie. I exponeringsögonblicket hade han ju alldeles rätt, men någon dag senare …

Jag har minsann också blommor som står i jorden och njuter i vårsolen, kunde en lycklig Charlie rapportera. Jag vill bara påpeka att våra krokusar har blommat över, liksom påskliljorna.

Så såg det ut ett par dagar senare på samma ställe. Frusna krokusar ståendes i meterdjup snö. Kan det bli någon sommar, om det nu helt plötsligt går åt fel håll?

Ett sommarfagert Tranås sett från Charlies balkong. Nej, jag skojar bara. På sommaren ser Tranås sommarfagrare ut. Man kan utan vidare konstatera att införande av sommaren genom att snurra på klockan, har gått alldeles fel. Snurrade vi timvisaren åt fel håll?

(42)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar