Annons

Annons

Det har försvunnit en Vaira

Jag var snabb som bara den till Vairas dörr. Här skulle det minsann lekas. Oj vad besviken jag skulle bli. Det går inte alltid som man tror.

Jag var snabb som bara den till Vairas dörr. Här skulle det minsann lekas. Oj vad besviken jag skulle bli. Det går inte alltid som man tror.

Det är Charlie som skriver idag. Jag och min matte var och hälsade på Vaira. Men det fanns ingen Vaira där. Hon var borta. Därför stjäl jag hennes blogg idag för att göra en efterlysning i hela världen.

Annons

Redan när vi åkte ut till Vaira min matte och jag så hade jag onda aningar.

– Vaira är inte hemma, Charlie, sade min matte, tillika Vairas resursmatte.

– Vaira är hos sin ex-matte, så vi ska bara vattna blommor och mata fiskar.

Vem är då denna ex-matte? Ja, se det har jag ingen aning om. Jag sprang runt i hela huset, men det fanns ingen Vaira varken uppe, eller nere, eller mitt emellan. Ingen ex-matte fanns det heller. Ingen överbliven mat att äta – till och med matskålen fattades. Inte ens ett tuggben. Klart jag blir orolig. Inte ett spår.

Vi gick Vairas hemliga stig, som inte alls var lika rolig utan Vaira. Sedan åkte vi hem till mig.

För övrigt vill jag tillägga, att jag gärna skulle se att Vaira och jag var mer än vänner. Jag hade julklippt mig och badat så jag var extrafin inför mötet med Vaira (och julen förstås), men det var ju alldeles i onödan.

Hej så länge

Charlie

När vi skulle gå, så krafsade jag lite extra. Kanske Vaira bara hade gömt sig? Men det hjälpte inte. Dörren öppnade sig inte och ingen Vaira fanns det att se. Fast min matte sa att hon kommer hem snart, men först ska vi fira jul i Trollhättan.

När vi skulle gå, så krafsade jag lite extra. Kanske Vaira bara hade gömt sig? Men det hjälpte inte. Dörren öppnade sig inte och ingen Vaira fanns det att se. Fast min matte sa att hon kommer hem snart, men först ska vi fira jul i Trollhättan.

(49)

Kommentera

 


Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar