Annons

Annons

Det lackeras hej vilt i Aurignac

Att nu lackas det vill jag påstå. Det är inte min resurshusse som lackar på sin båt, om du nu trodde det. Nej, det är jul det lackas mot så det står härliga till. Jag tror att det finns chans att jag ska få en julklapp. Eller två. Eller flera.

En av mina adventsstjärnor finns inne i min parad-tv-salong. Det kanske inte ser så paradigt ut, men i kartongerna finns alla samlade konstverk som ska upp på väggarna. Utanför ser du palatsparken. När allt blir som jag vill ha det, så blir det nog tillräckligt fint, för du ska bli avundsjuk.

Min husse kanske inte lackar så mycket. Fast min paradbalkong har blivit fin med en tallgirlang av äkta plast gjord i Norge. Min Agnes hjälpte till att sätta upp den. Sedan har jag också lampor som blinkar fullständigt hysteriskt. Det var Ola som hjälpte till att sätta upp den. Sladden var tilltrasslad nämligen och Ola har arbetat med mikrofoner i hela sitt liv ungefär, även innan de blev sladdfria.

Annons

Jag tror jag har Aurignacs finaste julbalkong. Fast det lackas på andra ställen också. Det är ju fint ovanför gatan, utom hos mig. Nu har de gjort extrafint på gatan upp till slottet också. Julgranen på torget har fått belysning, om än lite fuskigt. En och annan stolpe här och var har också fått lite ljusdekoration. Utanför alla affärer står det en vit kvist/buske, med en liten skylt som det står olika saker, fast på franska så att ingen ska begripa.

Här och var kan man köpa julgranar. Det blir nog ingen i mitt palats.

– Jag har inte flyttat till södra Frankrike där det växer palmer, för att släpa in en gran i huset, säger min husse som inte har anammat julens budskap fullt ut.

Min Agnes och min Sabrina har minsann en julgran till sina katter.

Jag vill dock ge en eloge till min husse att vi har tvenne stora adventsstjärnor. En har min Agnes satt upp och den andra lyckades min husse fumla upp. De lyser fint i alla fall.

Nu ska jag göra en trerätters Nobelmiddag till flickorna som kommer i kväll.

Hej så länge

Vaira

På torget säljer man julblommor att plantera ut i balkonglådorna. Min husse ska köpa, bara priset sjunker säger han. Han tycker 7€ för 10 stycken är för mycket, nämligen.

Vill man ha riktigt fint i balkonglådan, så köper man cyklamen istället. De är dock ännu dyrare, så de får jag nog även fortsättningsvis gå till torget om jag vill se.

Juldekorationerna har kommit olika långt i olika hem. Somliga har redan satt sin julduva i fönstret. Andra låter duvorna sitta kvar på taket ett tag till.

Stora genomfartsleden har ju redan fått sin belysning, men gatan upp till slottet blev dekorerad när Eva och Ola var här. Vilken tur de hade som fick se hur fint det blev.

Vid torget kan man se att lyktstolparna har fått lite dekorationer. Du ser lite av mina berg också i bakgrunden. Granen de reste till min ära, hade inte fått sin belysning när bilden togs. Idag lyser den!

Stjärnorna på slottet är ett gammalt begrepp här i Aurignac. En LED-projektor som projekterar stjärnor på tornet, har de haft varje jul sedan det byggdes på 1100-talet. Du ser en stjärna till om du tittar till vänster. Det är Eva som har varit och utsiktat mina berg.

Kanske det stiligaste Aurignac har att bjuda på så här i juletid. Min paradbalkong har nu förskönats ytterligare med tallgirlang i äkta plast med frost, hysteriskt blinkande lampor och en stilig adventsstjärna i fönstret. Bättre än så kan det knappas bli.

(69)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar