Annons

Annons

Det ljusaste idag är kolmörkt

Det är vintersolstånd idag. Mörkare än så här blir det inte, vilket innebär att det inte blir ljusare än så här. Ta igår exempelvis, då sken solen, men idag är det alldeles kolsvart. Det är bara mitt fina halsband som lyser upp i vinternatten.

Du ser ju själv att gatlampor och juldekorationer knappast orkar lysa upp gatan. Så mörkt är det här mitt på dagen. Vore det inte för mitt gröna halsband, så skulle det nog vara alldeles svart.

När min husse och jag tog vår sedvanliga morgonpromenad före frukost, så var det alldeles kolsvart. Det enda som syntes var det gröna skenet från mitt blinkande halsband. Vi mötte en annan hund, en vän till mig, som hade ett rött blinkande halsband. Då vet man att grönt halsband betyder tik och rött betyder hanhund. Fast det var inte det vi skulle prata om.

Annons

Här i Aurignac är det kompakt mörker idag. Det är med nöd och näppe att ljuset från dekorationerna över gatan orkar tränga igenom mörkermolekylerna. På slottstornet och kyrktornet är fasanbelysningen tänd. Det är inte bara lågflygande fasaner som riskerar att flyga in i de höga byggnaderna. Så här års kan det vara allehanda lufttrafik, som inte passerar Aurignac så ofta. Det är då det kan vara bra med flygledning. Vi vill ju inte se en kraschad släde lastad med massa tuggben nedanför slottstornet. Hur skulle det se ut om alla snälla hundar inte skulle få sina julklappar i år på grund av en fumlig tomte och släckta fasanljus?

Fast du kan andas ut. Ingen släde krockade, så vitt jag vet. Min husse och jag kände oss fram i det kompakta mörkret längst med vägkanten på Plommonstigen, så vi hittade också hem utan missöden. Jag har fått min frukost idag också. Den kan verkligen behövas, för nu ska här julstressas i mörkret. Min Agnes kommer idag, har jag hört, och då får man aldrig vila.

Förresten, hur kan de påstå att det är vintersolståndet idag? Solen skiner ju inte!

Hej så länge

Vaira

Julgranens ljus syns knappast, så mörkt är det. Mina berg, som syns om det inte är vintersolstånd, är alldeles borta. De är för dagen ersatta med en mörkgrå vägg. En som lyser upp är däremot jag, Vaira.

Fasanbelysningarna är tända både på kyrkan och på slottstornet. Det finns gott om fasaner här, som annars skulle drämma i byggnaderna om det inte var för upplysningen var tornen finns. Så här års är det annan lufttrafik, som du kan se om du tittar noga.

(56)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar