Annons

Annons

Det måste alltid vara ordning

Min Agnes och jag är väldigt noga med att det ska vara ordning, Varje tuggben och varje märgben på sin plats, är mitt motto. Min Agnes är mer inriktad på att alla verktyg ska vara lätta att hitta. Ingen skruv eller tång eller borrmaskin får letandet ta längre tid än 25 minuter, innan den återfinns, säger min Agnes.

Något som är noga, så är det ordningen. Sladdhärvor ska ligga här, skruvmejslar där och där och där, nya lampor si och så, avbitartänger sisådär och Swiss Army Knife på en kartong ihop med en skruvmejsel och en sockerbit. Alltihop placeras på en strykbräda med lite dukar på. Det är så det ska vara.

Igår kom min Agnes tidigt. Vi började genast med att ta en paus i tv-soffan, under det vi pratade och min Agnes och min husse drack en kopp nybryggt kaffe. Sedan drog de igång.

– Vi sätter dit dörren på stora skåpet, sade min Agnes till sin pappa.

Annons

– Det går inte, svarade pappan sin dotter.

Ungefär 22 minuter senare var dörren både rengjord och ditsatt.

– Nu tar vi och sätter dit lampan och badrumsskåpet i paradtvättstugan tillika paradduschrummet och även tillika nedre paradtoaletten, uppmanade min Agnes och jag den äldre mannen (=min husse).

– Det klarar vi aldrig, sade pappan tillika hussen, uppmuntrande.

Men fram åkte badrumsskåpet och lampan. Sladdar kapades till den gamla lamphållaren och kopplades till den nya lampan. Hål borrades här och där i kaklet och så blev det dags att äta. Efter jag hade fördiskat färdigt, så tog vi en promenad. Vi tog den övre museistigen i dimman. Den nedre är svårt att gå, för den är så hal tycker både min husse och min Agnes. Jag har bra dock bra grepp.

Väl hemma så åkte lampan på plats efter mycket kopplande av min Agnes. Tyvärr hade glasklotet gått sönder. Så blev det då badrumsskåpets tur. Min husse fick hålla och min Agnes skruvade. Det blev så bra så.

Fast det var inte färdigt med det, för dörren med spegeln skulle monteras och glashyllor skulle insättas. Fast har man en Agnes, så går arbetet snabbt och det blir så fint.

Nu väntar jag bara på att min Agnes ska komma idag. Då ska vi sätta upp duschdraperi där uppe i badrummet och ett pensionärshandtag vid badkaret. Jag kommer leda arbetet, min Agnes kommer att jobba och min husse kommer att titta.

Nu ska jag lägga min Agnes tofflor på värmning. Hon blir så glad då när hon kommer.

Hej så länge

Vaira

Gamla lamphållaren har min Agnes slitit bort och kablarna spretar så fint. De får inte gå ihop, för då kan det gnistra. Kartongerna på handfatet är höjdbestämmare till badrumsskåpet. Lite borrar, tumstocken, tvålen, svampen och den tomma toarullen placeras på och i handfatet. Det är så det ska vara.

Nu har den nya lampan skruvats fast och den till och med lyser. Visserligen är det fel lampa den lyser med och klotet var i fina skärvor. Sladden är fint fastsatt med blå dekorativ tape, som dessvärre kommer att skymmas av skåpet. Det är så det ska vara.

För att kunna bära ett nyss rengjort vällagrat badrumsskåp, så måste man, om man heter min Agnes, hålla tungan rätt i mun. Det är så det ska vara.

Nu sitter skåpet på väggen och min Agnes tar en glasskiva för att montera den. Allt övervakas noga av en Vaira (=jag). Det är så det ska vara.

Min Agnes och jag kontrollerar att spegeln fungerar och att lampan lyser. Jo, jag kunde se en Vaira och en min Agnes i spegeln. Min Agnes såg samma sak. Båda var vi väl belysta. Det är så det ska vara.

Det var ruggigt när vi tog vår promenad. Jag fick gå och hämta min husse, som kom på efterkälken. Fast visst har vi det grönt och fint? Det är så det ska vara.

Här kan du själv se att det var dimmigt när vi var ute och gick. Det är därför det är kallt, när inte den varma januarisolen kan värma oss. I morgon blir vi värmda av februarisolen. Det är så det ska vara.

Min Agnes tofflor ligger på det varma hallelementet, så att hon kan sätta på sig varma, sköna fotbeklädnader när hon kommer. Då känner hon sig mer välkommen, tror jag. Det är så det ska vara.

(48)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar