Annons

Annons

Det måste bli en ändring – nu

Min Agnes var mycket bestämd igår. ”Nu måste det bli en ändring”, sade hon. ”Jag kommer tidigare, så vi hinner ge oss ut och ändra”, sade hon också. Nu ska man ju inte räkna ut något, för det blir ändå aldrig som man trott.

”Nej, nu är det nog”, sade min Agnes igår. ”Imorgon gör vi det!” Nu blev det inte så. Snön har fallit och bönderna är på hugget igen. Så min Agnes stannar hemma, så det blir ingen ändring idag. Bilden är jättegammal. Den är från när min Agnes arbetade hos polisen. Hon var stilig i uniform, måste jag säga.

Allt var bestämt innan. Min Agnes skulle åka lite tidigare, så hon skulle komma hit tidigare än vanligt. Min husse och jag skulle vara färdigätna och färdigpromenerade. Vi skulle vara helt klara och bloggen skulle vara publicerad över hela världen.

Annons

När så min Agnes kom, så skulle det äntligen bli av, det vi hade pratat om så mycket. Förväntningarna igår var väldigt högt ställda, vill jag påstå.

Men så gick det inte. Runt om Toulouse, till och med vid in- och utfarten från motorvägen till Aurignac, hade de franska bönderna blockerat vägen genom att tippa halm och gödsel och lite skräp från sina gårdar. Då det dessutom har snöat tappert inatt och fortsätter med det, så tyckte min husse att det var bäst att vi inställde det som äntligen skulle ske. Så min Agnes kommer inte idag.

Igår tog det över tre timmar för min Agnes att åka hem, på grund av bönderna, som tydligen inte har så mycket att syssla med hemma på gårdarna. Frankrikes bönder har alltså förstört dagen för mig, min Agnes och min husse. Dessutom har de fegt nog tagit hjälp av vädret.

Snö och is i kombination med sommardäck och trilskande bönder stoppade till och med mig, som är en västgötaspets.

När ska ändringen nu bli av?

Hej så länge

Vaira

Ska det vara så här? Inte ska man behöva finna sin bil översnöad när man bor i Aurignac? Här ska inte finnas snö. Dessutom ska våren komma i februari.

Ska det vara så här? Inte ska väl en mamma behöva följa med sina barn till skolan, bara för att de inte ska gå vilse i snön? Det var kämpigt för alla idag.

Ska det vara så här? Inte ska väl en pappa behöva följa med sitt barn till skolan, bara för att det inte ska gå vilse i snön? Det var kämpigt för alla idag.

Ska det vara så här? Det här är ju inte precis den vy man vill se av min stad Aurignac. Det är alldeles fel med snö. Snö ska finnas på mina berg och över Sverige. Inte här. Hur ska vi kunna ändra, om det är så mycket snö?

Ska det vara så här? De gyttjebadande kvigorna pulsar nu omkring i djup snö. Som tur är, så sprider inte deras husse gödsel på motorvägarna, utan han kan köra ut mat till dem istället.

Ska det vara så här? En stackars tant får pulsa i snön på den smala trottoaren och se där kommer en bil med oskrapad framruta. Det är klart att vi inte kan göra en ändring idag, om det är på det sättet.

Ska det vara så här? Ska jag verkligen behöva vara fotomodell under vilka vidriga förhållanden som helst, särskilt som vi inte kunde göra ändringen idag. Min husse ville ha ut mig, så jag skulle sitta jämte de översnöade blommorna, men jag stannade i dörren jag!

(33)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar