Annons

Annons

Det senaste statsbesöket

Jag har haft statsbesök av mina vänner Eva och Ola. De hade åkt hela vägen frän Väderstad till Aurignac, bara för att besöka mig. Det har varit så roligt.

På det här sättet ser Eva och Ola ut, när de på söndagsmorgonen äntligen blir upphämtade av den tjusigaste hunden i Frankrike. Som du ser är bilden tagen utanför Holiday Inn vid Aurignacs flygplats, som ligger i Toulouse, som egentligen ligger i Blagnac. Den tjusigaste hunden är förstås jag Vaira. Den felparkerade bilen är min Agnes polisbil.

Jag kommer att lämna en mer detaljerad rapport om besöket i det presidentliga palatset i Aurignac senare. Ola var ju här redan i somras. Då fick man vada omkring i vitt slipdamm och jag hade bara ett rum. Inget kök inget alls mer heller. Det har skett en viss förändring sedan dess.

Annons

Nu ska jag berätta hur Eva och Ola åkte hit. Från Väderstad tar man vägen över Mjölby, för då kommer man till flygplatsen i Linköping. Därifrån ska man alltid flyga till Amsterdam (=en holländsk förort till Aurignac). Från Amsterdam sätter man sig sedan i flygplanet det står Toulouse på och så landar man i Toulouse 12.10.

Trodde du ja. Det trodde Eva, Ola, min husse och jag också. KLM hade dock helt andra planer. Det är dimma här i Amsterdam, så vi tänker inte flyga till Toulouse. Ni får åka med Lufthansa till Frankfurt (= en tysk förort till Aurignac) och sedan till Toulouse, sade de med viss skärpa till Ola och Eva. Det blev till att vänta i Amsterdams minsann. Länge.

Efter klockan väldigt sent, kom så äntligen Eva och Ola till Toulouse. Där blev de tvungna att bo på ett hotell. På morgonen så var det min husse och jag, som hämtade de försenade resenärerna i Toulouse och körde dem till huvudstaden och det naturliga huvudresmålet i Europa; Aurignac.

Idag på morgonen så var det dags för mina gäster att åka hem till Väderstad igen. Jag kan säga så mycket som att det var -4 grader jättekallt, frost och tät dimma. Min husse och jag kunde lämna dem i god tid på flygplatsen och just nu om ett par kvartar, så ska flygfärden hem börja. Hur det är med dimman på flygplatsen vet jag inte. Här är det ganska vitt. Vi får se om KLM törs flyga till Amsterdam, eller om de får flyga med China Air över Beijing istället. Man vet inte med KLM, mer än att de aldrig betalar ut ersättning.

Vad hände då emellan de kom och tills de åkte? Ja, något måste jag ha att berätta och du ha och läsa i morgon.

Hej så länge

Vaira

Detta är en riktig fake bild. Du ser flygplatsbyggnaden precis bakom oss. Det är den det står Aeroport på. Det är inte fake. Vad är det då som är fake? Eva och Ola lämnade mig idag. Denna bild togs bara för någon timme sedan. Tror du då att de såg glada ut? Nej det ska jag säga dig, tårarna sprutade. Alla var väldigt ledsna över att behöva skiljas, fast det syns inte på bilden. Det är det som är fake. Den rätt parkerade bilen är min Agnes polisbil.

(46)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar