Annons

Annons

Det ska vara långtråkigt idag

Det är långfredag. Det ska vara en lång och tråkig dag, påstår min husse. Han var med förr och då var desto tråkigare det var desto bättre som gällde. Det skulle vara så. Var långfredagen riktigt tråkig, så kunde man känna sig nöjd, fast så fick man inte känna sig.

Mörk bild utan färg och regnig asfalt, det är tråkigt det. Då är det som det ska vara, enligt min husse. Fast eftersom jag är med bå bilden, så blir det ju roligt i alla fall.

Just nu är det dessbättre inte förr. Det innebär för min husses del att han hade fått leka med både Sten-Erik, Håkan och Anja, om de bara hade varit här. Han behöver inte heller gå till kyrkan för att höra på en extralång och extratråkig predikan om tortyr och död och lyssna på extrasorgliga psalmer.

Annons

I år har vi åkt till en förort till Tranås, eller Aurignac, som heter Bagarmossen. Vi hälsar på min husses gamla lekkamrat Janina. Jag har redan tagit min morgonpromenad och i eftermiddag kommer det gamla lekkamrater till min husse. De är inte tråkiga. Dessutom vet de att fördisk är ett nödvändigt inslag i livet för en västgötaspets.

Fast kallt och eländigt är det här, när man går ut. Det är tråkigt. I Aurignac, min franska stad, ska det bli 23 grader varmt idag. Det är inte så tråkigt.

Hej så länge

Vaira

(50)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar