Annons

Annons

Detta är årets kassaste inlägg

Eller ska jag ha rubriken avslöjandet som sprack? Idag skulle jag verkligen nita alla katter som spionerar på mig. Det började redan i morse. Ganska sent i morse, men dock i morse. Och bäst av allt – jag hade bevis! Och sämst av allt – det var bara vad jag trodde.

Till och med rekonstruktionsbilden blev helt kass. Vem vill se en suddig bild på en så skarp västgötaspets som jag, president Vaira?

Min husse låg i min paradsäng och slötittade på ett tv-program från Sverige. Då, helt plötsligt utan varning, så kommer det en katt traskandes på min balkong! Vad hon hade där att göra, var lätt att förstå. Hon skulle spionera på mig.

Annons

Min husse rusade efter sin alldeles för extradyra kamera, för att kunna ta avslöjande bilder på spionen. Han fotograferade spionen när hon satt på mitt balkongbord och han fotograferade spionen när hon förflyttade sig till taknocken på gaveln.

Vi bestämde oss för att lämna spionen. Vem vill väl vara övervakad. Direkt vi kom ut på min gata, så kilade det in en katt under min Agnes bil, som vi lånar. En spion till och nu på andra sidan huset! Min husse tar en bild på spionen, när hen sitter under bilen och spionerar på mig. Nu har vi ett bevis till!

Vi hinner väl inte mer än svänga in på Plommonstigen, förrän det dyker upp en röd och vit katt. Tredje spionen som vi avslöjar idag. Min husse dokumenterar det fula kattskrället/spionen. De övriga katterna som spionerade på mig under promenaden, upptäckte vi inte. De satt väl uppe i olika trän, kan jag tänka mig.

Väl hemma ska bevisen in från kameran till datorn, för att sedan spridas över världen via min blogg. Husse öppnar luckan till minneskortet i sin alldeles för extradyra kamera. Vad hittar han där, tror du? Jo, inget! Den alldeles för extradyra kameran fungerar likadant både med som utan minneskort. Skillnaden är att det inte sparas några bilder. Min husse hade inte märkt kattspionen som varit inne i mitt palats, taget minneskortet ur kameran och satt det i datorn.

Det finns alltså inga bevis på att jag har utsatts för spionage under mina promenader och till och med inne i mitt eget palats. Jag får nog skaffa en annan fotograf, som kontrollerar sin utrustning bättre innan han tågar iväg på viktiga uppdrag.

Hej så länge

Vaira

Här på balkongbordet uppehöll sig katten, när vi först såg henne. Bara för att markera mitt ogillande att bli spionerad på, så skällde jag till lite, vilket väckte min husse. och skrämde katten.

Bara för att du ska se vart katten tog vägen, så har jag gjort ett par konstnärliga streck i den för övrigt mediokra bilden. Även om det är ett naturtroget porträtt av en kattspion, så går det tyvärr inte att använda som bevis. Min husse tycker katten mer liknar en räv.

Nej, det fanns inte kvar någon spion under bilen när jag kontrollerade igen. Då hade jag kanske haft en bild som bevis i alla fall.

(79)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar