Annons

Annons

Dimmig och glad midsommar

Att det är midsommar idag, det märks inte. Det är riktigt kallt, bara 19 grader, och dimman ligger tät över Aurignac. Men igår var det en midsommarfest till min är på torget.

Dimman ligger tät nu, men snart ska den försvinna och solen kommer fram. Då ska det bli behagliga 25 grader. Hur är midsommarvädret hos dig?

Många från när och fjärran hade samlats för att få se mig och dessutom höra på musiken. En del åt en präktig måltid på hotellet. Andra snåla individer (=min husse) nöjde sig med ett glas skummande äpplejuice.

Annons

Vi var vid torget i två omgångar. Dels när det var ljust och sedan strosade vi Plommonstigen tills vi kom hem. Där plockstädade vi lite, innan vi åter gick till torget. Nu var klockan över 10, så det hade blivit duktigt mörkt. Man såg inte ett ens ett tuggben framför sig. Nu fanns det inga tuggben längs med vägen från min port till torget. Dessutom har jag ju gatubelysning här.

Fastän det var mitt i natten, så var det fullsatt på torget. Nu hade Sophi tillkommit tillsammans med en svart labrador. De sprang omkring och tiggde så det stod härliga till. Jag tror nog att jag hade kunnat vara framgångsrik, om jag bara hade sluppit mitt koppel.

Hur det är i skolorna och på arbetsplatserna idag, det kan jag inte uttala mig om, med jag kan tillönska dig

EN RIKTIGT GLAD MIDSOMMAR

Jag återkommer på måndag.

Hej så länge

Vaira

Igår hade Aurignacborna ordnat med en liten musikfest på torget till min ära. Det är klart jag var där. Det spelas tydligen i hela Frankrike. Min Agnes arbetade igår på Wild Rose, Imogen’s pub i Toulouse. Jag undrar hur dags min Agnes kommer idag? Om hon kommer.

Förra gången det var musikfest, så flyttades den till sporthallen för att det var för kallt för de veka invånarna. Igår var det 26 grader, vilket tydligen passade dem bättre.

Om man inte är snål, så hade man kunna sitta här och ge smakprov och fördisk till sin svältande västgötaspets. Min husse är tyvärr snål, så jag fick gå hungrig från musikfesten. Två gånger dessutom.

När det blev mörkt, så tändes strålkastarna. De blinkade i olika färger. Just när bilden togs var de röda, som du ser. Det är därför orkestern är tomatröd.

Min uppvaktare Sophi (om det stavas så) firade stora triumfer på festivalen. Det hade jag också gjort om jag bara hade fått gå lös. Då hade jag också blivit klappad och fått massa smakprover från de olika borden.

Jag undrar hur dessa småflickor klarar skolan idag. Klockan är redan 22.32 och de har ännu inte lagt sig. Det firades rejält igår och allt bara för att glädja mig!

(44)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar