Annons

Annons

Din trädgård gör dig sömnlös

Nedfallna björkkvistar, gamla löv och oklippt gräs. Så är det hemma hos mig. Det är husses fel. Så ser det verkligen inte ut hos mina grannar. De har det grant i sina trädgårdar.

Nedfallna björkkvistar, gamla löv och oklippt gräs. Så är det hemma hos mig. Det är min lata husses fel. Så ser det verkligen inte ut hos mina grannar. De har det grant i sina trädgårdar.

Nu när våren har kommit och smält undan all snö, framträder din trädgård i ännu sämre skick än vad du lämnande den i höstas. Enligt min husse är en trädgård bara 2000 kvadratmeter måsten och dåliga samveten som staplas på varandra.

Annons

 

Nu är ju inte alla trädgårdar som min husses. Det är bara att ta en promenad längst med min gata, så kan du konstatera det. Min husses trädgård är inte bara en skam för honom, utan för hela området. Den är inte områdesanpassad.

I min och min husses trädgård kan du som har en dragning åt oklippta gräsmattor, fjolårslöv och nedfallna björkkvistar få ditt lystmäte. Har du dessutom ett särskilt intresse för trasiga trädgårdsmöbler, som tillbringat vintern ute, måste lyckan vara fullständig.

I rabatterna kan du se fjolårets blommor, som nu är allt annat än fagra. Fast de är bra att gömma ben i. Ingången till uterummet verkar ha Törnrosas slott som förebild. Snart behövs det en prins för att hugga sig in där.

Stranden har snart återgått till sitt ursprungliga vilda skick. Var ska detta sluta?

Ja, det undrar min husse också.

– Vi måste ta tag i trädgården Vaira, sade han idag efter en morgoninspektion. Men var ska vi börja? Det är så mycket.

Nu sitter han där och tänker hur arbetet ska läggas upp. Hela natten kommer han att grubbla över samma för honom olösliga fråga.

Dagarna kommer att gå och bli till veckor och månader.

Jag tror att jag snart kommer att få bo i en vildmark med en vildvuxen och sömnlös husse. Mitt råd till dig är: bry dig inte om det där med en trädgård.

Fast å andra sidan är det bra att ha ställen att gömma sina ben, så de kan marineras i den fuktiga jorden. Så därför kan jag verkligen rekommendera dig att ha en trädgård.

Hej så länge

Vaira

En vädringsställning , som har vädrat sig hela vintern, trasiga trädgårdsmöbler och oklippt gräs. Ingen uteplats att sitta och njuta vid precis. Jag skådar hellre ut mot sjön, än att se eländet.

En vädringsställning , som har vädrat sig hela vintern, trasiga trädgårdsmöbler och oklippt gräs. Ingen uteplats att sitta och njuta vid precis. Jag skådar hellre ut mot sjön, än att se eländet.

Efter den här sommaren behövs det nog en prins med ett vasst svärd för att hugga sig in i uterummet.

Efter den här sommaren behövs det nog en prins med ett vasst svärd för att hugga sig in i uterummet. Dörren täcks snart helt av den idoga växten. Då behövs det inte längre en Vaira att vakta ingången. Ett alternativ vore annars att min arbetsovilliga husse kommer loss med sekatören redan nu.

Enligt min husse var detta en gång en välskött gräsmatta. Nu tar naturen över min strand.

Enligt min husse var detta en gång en välskött gräsmatta. Nu tar naturen över min strand. Snart syns jag inte när jag vadar fram i gräset, om det fortsätter så här. Min husse kunde förstås göra ett försök redan i vår med sin gräsklippare, som han enligt egen utsago lär ha någonstans.

(57)

1 kommentar

 


Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar