Annons

Annons

Djupa kloka tankar från Vaira

Idag tänkte jag att jag ska dela med mig lite av min visdom. Då kan säkert behöva all du kan få. När jag tar med mig min husse på promenad och går grusvägen, så finns det två soffor som man kan sitta och tänka på. Först på den ena och sedan på den andra. Vilken man sitter på först, beror helt på åt vilket håll jag går.

Hallå! Nu får du vakna. Det är dags att tänka till lite. Det är därför jag delar med mig av mina innersta tankar idag. De är extra fina tankar, eftersom de är framkrystade av mig på tankesoffor.

Jag kanske ska berätta lite om sofforna. De står bara där helt plötsligt. Då de är tillverkade av präktig betong, så finns de alltid där. Väldigt praktiskt.

Om jag å andra sidan går djungelstigen, så finns det ett viloträd där som man kan sitta på. Min Agnes och jag upptäckte det en dag i somras, när vi tog oss en promenad. Där kan man också sitta och vila om man vill.

Annons

Tankesoffa ett. Detta är den första soffan man kommer till om du kommer från grotthållet. Kommer du från bagarhållet, så är detta den andra soffan. Det är den fridfulla soffan, då den är helt inbäddad i grönska, särskilt på sommaren.

Nu kommer några djupa tankar som jag tänkte igår på mina soffor:

  • Att jag är bäst i världen säger inte så mycket med tanke på hur den ser ut.
  • Om du berömmer mig, så berömmer jag dig. Då blir vi bägge berömda.
  • Raka vägen till min framgång är alltid under ombyggnad.
  • Det finns bara en sak som är värre än att folk alltid pratar om mig och det är att de aldrig pratar om mig.
  • Det finns inte många som inte inser hur känd jag är.
  • Arbete befrämjar hälsa och välstånd, men förhindrar många tillfällen till synd.
  • Arbete är nog bra, men det tar bort så mycket värdefull tid.
  • Början är nog viktigaste delen av ett arbete.
  • Allting är roligt – så länge det drabbar en annan (min husse till exempel).
  • Tankesoffa två. Går du från bagaren, så blir detta soffa nummer ett, men normalt sett så går man genom hela stan först och då är detta soffa nummer två. Just nu är den väldigt fin med alla små blå blommor som finns under den. Även kossorna skapar ett trevligt inslag och förstärker den lantliga atmosfären på flera sätt.

Nu har du fått lite att fundera på idag. Om du också skulle vilja tänka lite, så kan du alltid få långa en av mina tankesoffor längst med grusvägen.

Hej så länge

Vaira

(46)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar