Annons

Annons

Djurplågeri på stadsfesten

Ja, det är inte roligt att berätta det, men det förekom flera fall av upprörande djurplågeri på stadsfesten i Aurignac. När du har sett de starka bilderna, så tror jag att du håller med mig.

Hela parkeringsplatsen vid museet var full med folk som spelade järnkula. Eftersom jag inte fick delta, så tyckte jag inte att kulspel var något kul spel.

Gårdagens festaktiviteter började med en bouleturnering på museets parkeringsplats. De var många som kände sig uppmanade att spela kula. Parkeringsplatsen var full av kulspelande personer, mest gubbar. Dessvärre hindrade min husse mig att gå ut på planen, för att dela ut goda råd till deltagarna.

Annons

– Du skulle säkert gå i vägen och riskera att få ett klot i huvudet. Du stannar här!

Det var inte kul med kula. Lite djurplågeri att bara få titta på, skulle jag vilja säga.

Vid nöjesfältet upptäckte vi små hästar, vars uppgift var att gå runt, runt, runt, om någon ville rida på dem. Det var bundna som i en gammal oxvandring. De fick stå där i säkert 5-6 timmar. De såg inte glada ut alls, vilket jag förstod. Jag tyckte det var djurplågeri och min husse höll med mig.

Sedan blev klockan åtta och det var dags att sitta under bordet och få smakbitar. När vi kom dit, så var serveringen inne i idrottshallen. Jag kom bara till dörren. Du kan inte ana hur gott det doftade från den stora grillen. Jag fick inget! Eller nästan inget. Jag fick en liten bit, som var ganska stor, av en av dem som grillade. Han hade tappat den på marken. Fast in kom jag inte. Ett fall för djurskyddsombudsmannen?

Inte nog med det. Vi 11-tiden sådär, så började de bränna av ett stort fyrverkeri nere vid museet. Det är tur att jag inte är särskilt rädd för smällar. Då är det värre med min husse. Fyrverkeri är djurplågeri.

När vi precis hade lagt oss kom den första smällen. Sedan följde blixtar, smällar och störtregn av aldrig tidigare upplevd styrka den här veckan. Åska är djurplågeri.

Sammantaget skulle jag vilja påstå att gårdagen var en ganska misslyckad festdag både för min del och för de stackars hästarna. Men det är en dag idag också och då fortsätter festen.

Hej så länge

Vaira

De stora järnkulorna flög genom luften och min husse ansåg att de skulle utgöra en fara för mig, om jag begav mig ut på planen. Fast jag såg många spelare, som hade behövt ett, eller ett par, goda råd från mig.

Tänk att stå på det här sättet i flera timmar, för att sedan ta plats i en liten bil. Jag får hoppas att de små hästarna tillbringade nätterna och förmiddagarna i en hage, annars är det riktigt synd om dem.

Hit men inte längre kom jag när det var dags att festa under bordet. Det blev inget av med det. Hur kan det komma sig att de inte släppte in en västgötaspets i sporthallen, när de hade släppt in den orkestern som spelade?

Här doftade det gott. Mycket gott. Jag trodde att jag skulle bli utan, men då såg en grillfarbror att jag höll på att svälta ihjäl, så jag fick en köttbit som hade trillat på marken. Min husse såg dock till att jag inte fick hela, vilket jag så väl hade behövt, för att få lite av mina krafter tillbaka.

Dessbättre slapp jag att uppleva fyrverkeriet på nära håll. Det räckte såväl från ett fönster i mitt palats. Det smällde tillräckligt där. Fast det blev värre sedan, när det började åska.

(79)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar