Annons

Annons

Dramatiska dagar i Aurignac

Man kan tro att Aurignac skulle vara ett lugnt hörn av Frankrike. Så är inte fallet. Som jag tidigare har berättat så har jag blivit sjuk. Dessutom har det ösregnat och igår kväll hände det en rejäl bilolycka utanför mitt fönster.

Jag står och kontrollerar att går till som det ska vid olyckplatsen. Men vad är det som har hänt? Min gata är ju enkelriktad! Dessutom är min gata den mest trafikerade i Aurignac, så det blev snart en bilkö på inte mindre än fem bilar!

Ja, det må jag säga, att här händer det saker. Igår skulle jag börja ta min medicin, men det gjorde jag inte. Istället fick jag en ostbit före frukosten. Det hade jag inget emot.

Idag fick jag inte heller någon tablett. Jag fick ingen ost heller före frukosten. Däremot fick jag en liten ynklig bit prinskorv, som inte är prinskorv. Jag undrar när jag ska börja med min medicin?

Annons

Senaste dygnet har jag för övrigt druckit 1,1 liter vatten. Det är väldigt dramatiskt.

Ännu mer dramatiskt var det när det smällde till rakt utanför mitt fönster (+78 meter). En brandbil, en ambulans och en polisbil var snabbt på plats. Hur olyckan gick till är ett mysterium. Hur kan två bilar krocka på en enkelriktad gata? Särskilt som en bil troligen stod parkerad. Inte vet jag. Kanske gåtan kan få sin lösning. Men det var dramatiskt.

Du kanske kom ihåg att de hade ritat på gatan var de olika stånden skulle stå. Loppmarknaden var i lördags. I söndags kom ett regn och inte bara spolade bort alla spindlar, utan även alla siffror och streck. Det var ett mycket dramatiskt regn som också innehöll blixtar och dunder.

Gårdagskvällen avslutades med en inte särskilt dramatisk solnedgång, så allt är som det ska vara nu, frånsett att jag inte fått min medicin. Det är väldigt synd om mig.

Hej så länge

Vaira

Fullkomligt obegripligt. Min teori, som bara är en teori, är att den mörka bilen bara har stått parkerad. Du ser att det ligger en stång under bilen. Den markerade tidigare slutet på parkeringsfickan. Kan det vara så att föraren av den tegelfärgade bilen suttit och lekt med sin telefon? Inte vet jag, men en teori är det ju.

För att ta bort all färgmarkering som var ditmålad till loppmarknaden, ordnade min kommun ett störtregn som tvättade alla gator. Det var inget promenadväder, vill jag bara säga, men gatorna blev rena.

Rännstenen blev till en flod, där all färg och även lite skräp sköljdes bort. Lite av den vita markeringsfärgen finns dock kvar. Inte på gatan, men på mitt däck. Det är dramatiskt.

Jag tvingades ut för att kissa i regnet, men det gjorde jag rakt utanför dörren. Sedan var det raka vägen in till tv-soffan, där jag väntade ut blixtar och dunder och regn, innan jag tog med mig min husse på en promenad.

I går kväll vid niotiden hade lugnet återvänt till Aurignac. Nu får det räcka med dramatik för ett par månader. Det har varit väldigt jobbigt. Solnedgången var fullständigt odramatisk.

(64)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar