Annons

Annons

Du kan hitta lycka varje dag

En hund i en fin bur jämte saker som ska slängas. En soptipp. Var finns lyckan? Titta noga, så kanske du ser. Hade du kunnat höra bilden, så hade du förstått bättre.

En hund i en fin bur jämte saker som ska slängas. En soptipp. Var finns lyckan? Titta noga, så kanske du ser. Hade du kunnat höra bilden, så hade du förstått bättre.

Visst kan det vara grått och trist nästan varje dag. Att åka till min Pers hus och försöka lista ut vad som ska sparas och vad som ska slängas, är inte roligt. Men letar du, så kanske du också kan hitta lite lycka varje dag.

Annons

Igår när vi var på soptippen med lass nummer ett, så hördes det plötsligt vackra jazztoner från ett piano. Min husse började leta efter en slängd radio, som hade fått nytt liv. Det var det inte. Det var ett piano som spelade. Inte själv, men det var en farbror som stod där och spelade. Det var lycka.

När vi var i min Pers hus, så är det bara sorgligt. Så helt plötsligt kommer jag att tänka på de roliga minnen av honom jag har, fastän jag bara träffade honom få gånger. Det är stunder av lycka att komma ihåg.

På kvällspromenaden händer det ibland att solen skiner in i skogen. Då blir jag fotomodell. När jag har modellat färdigt, så får jag en godis av min husse. Det är lycka.

Igår när vi kom hem efter en ännu en tung dag i Mantorp, som kom min granne Lasse med ett paket till mig. Det var en stek, som han tyckte var lite för seg. Den steken blev en stor del av min middag. Det var verkligen lycka.

Så kan det vara. Bara man letar, så nog hittar man lycka.

Hej så länge

Vaira

Ett gammalt ratat piano hade hittat vägen till soptippen. Den här farbrodern hade hittat pianot. Han var jätteduktig att spela på det, så alla på soptippen blev glada. Dessutom var pianot ganska stämt, när det gav sin sista konsert.

Ett gammalt ratat piano hade hittat vägen till soptippen. Den här farbrodern hade hittat pianot. Han var jätteduktig att spela på det, så alla på soptippen blev glada. Dessutom var pianot ganska stämt, när det gav sin sista konsert.

Regnmoln över min Pers hus i Mantorp, det är inte särskilt roligt. Med sedan tänker man på alla roliga minnen som min Per lämnade efter sig. Då kan man bli lite lyckligare.

Regnmoln över min Pers hus i Mantorp, det är inte särskilt roligt. Med sedan tänker man på alla roliga minnen som min Per lämnade efter sig. Då kan man bli lite lyckligare.

Att få agera fotomodell i skogen sittande i dagens sista solstrålar är ganska roligt. Att jag sedan får godis när bilden är tagen, det är lycka.

Att få agera fotomodell i skogen sittande i dagens sista solstrålar är ganska roligt. Särskilt när man är så vacker som jag. Att jag sedan får godis när bilden är tagen, det är lycka.

Att ha en granne som tyckte att hans söndagsstek var för seg och ger den till mig, det är vad jag kallar för lycka.

Att ha en granne som tyckte att hans söndagsstek var för seg och ger den till mig, det är vad jag kallar för lycka.

 

(94)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar