Annons

Annons

En arbetsam resa bak i bilen

Min husse och jag var i Toulouse igår. Min husse skulle arbeta, som han kallar det när han trycker på en knapp. Han skulle ta några bilder på Sabrinas arbete. Detta gjorde honom så exalterad, att han glömde det viktigaste: att fotografera mig. Men det ordnar sig ändå, ska du se. Det finns genrebilder!

Tidigt på morgonen embarkerade jag min bur i min bil, som är min Agnes bil. Vi, min husse och jag, begav oss till storstaden Toulouse. (Bilden på bilen är från ett annat tillfälle.)

Trots att jag saknar bilder från min resa, så har jag beslutat att ändå berätta om den. Jag gör som dagens tidningar, som har sparkat alla fotografer. Ni har själva sätt sett det. Är det upplopp i en förort, trafikolycka på en väg, ett tåg som har spårat ur eller ett mord, så är illustreras det med samma detalj av ett blåljus. Det stavas genrebilder, men det uttalas schangerbilder. Att bilden och artikeln ska höra ihop, tillhör en svunnen tid.

Annons

Jag åkte i alla fall tidigt på morgonen, för vi skulle vara där redan klockan nio. Vi hade nog lite tur, för bönderna har dragit sig tillbaka till sina gårdar för att ta nya tag och många av den övriga befolkningen har tagit vinterlov för att vara tillsammans med sina barn. Vi kom faktiskt dit tio minuter för tidigt, så jag hann undersöka deras gräsmatta. Sedan åkte jag in i buren i bilen igen. Min Agnes, som också var där, och min husse var borta timmatals.

När de kom tillbaka, så skulle vi först till järnaffären. Jag provade för övrig deras gräsmatta också. Min Agnes och min husse köpte järn jättelänge. När de kom tillbaka var det jag provade gräsmattan och drack lite vatten.

Så begav vi oss den långa resan till IKEA. Den tog säker sju minuter. Klockan hade redan blivit 10.26. Nu försvann de igen. Den här gången var de borta hur länge som helst. Kanske en hel timme, vad vet jag?

När de kom tillbaka så åkte vi hem. När vi kom fram så gick vi Plommonstigen med förlängning. (Du vet den där svängen via fikonträdet och Gendarmeriet.) Min Agnes stannade till vid Apoteket, för hon har tränat och då skadar man sig. Då får man köpa bandage. När vi kom hem drack min husse och min Agnes kaffe och åt dammsugare från IKEA.

Efter en evighet kunde vi gå ut igen, så att jag kunde gå in igen och få min efterlängtade och välförtjänta middag. Middag är nyttigt!

Hej så länge

Vaira

När vi närmade oss vårt mål för dagen, så blommade fruktträden redan. Det märks att Toulouse ligger nästan 300 meter längre ner mot havsytan, för det är alltid varmare där. (Blommorna på bilden sitter inte på ett träd och är inte från Toulouse, men det är blommor.)

Jobbet som min husse gjorde i Toulouse, betyder inte att han har fått nos på något hederligt sätt att försörja sig. Tvärtom, då han fick ett par flaskor fint vin för besväret. Dessa flaskor tas säkert inte upp i någon deklaration vare sig här eller där. (Nosen har inget med min Sabrinas jobb eller min husses heder att göra.)

Från min Sabrinas arbete till järnaffären, fick jag ånyo ligga i baken på bilen. Även under min Agnes och min husses järninköp fick jag ligga där. (Bilden på bilen är från ett annat tillfälle.)

Resan till och från Toulouse gick lätt och smidigt igår, då trafiken inte var alltför tät. Det kan bero på att det är vinterlov nu, trodde både min Sabrina och min Agnes. (Bilden på den inte alltför täta trafiken är inte från Toulouse. Ej heller på vägen till eller från Toulouse. Bilden är från en hemlig genrestad (=Aurignac), som sällan har tät trafik.)

Efter IKEA, då jag fick vakta bilen, åkte vi hem till mitt palats. Jag låg som vanligt i min säng på min kudde bak i bilen och hade tråkigt. (Bilden på bilen är från ett annat tillfälle.)

(48)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar