Annons

Annons

En bra och dålig födelsedag

Det var ju min husses födelsedag igår. Han larvade sig och gjorde en tårta till sig själv. Det var dåligt. Jag fick ett kombinerat tuggben/korv av min resursmatte. Det var bra. Det var för övrigt flera bra och dåliga saker som hände.

BRA. Jag skickade iväg Charlie på en marschövning. Under tiden som han marscherade in i skogen, så rände jag till resursmatte. Du förstår snart varför.

På förmiddagen gjorde min husse, som sagt innan, en tårta. Tårtan vad dåligt att göra, men fördisken var bra. Sedan övergick minhusse att packa massa saker i svarta sopsäckar, som han lade i containern. Varken bra eller dåligt.

Annons

Så framåt eftermiddagen kom Charlie. Det var bra. Han hade tagit med sig min resursfamilj. Det var också bra.

Vi tog genast en promenad i skogen. Det var bra. Charlie nosar mig i rumpan hela tiden, fastän jag inte löper längre. Det var dåligt.

När vi kom hem, så fick Charlie sitta i sin bil, eftersom han var så intresserad av min rumpa. Så kan det gå. Hoppas att han tar lärdom av detta.

Det visade sig att min resursfamilj hade med sig en tårta och ett stort paket till min husse. Onödigt, tycker jag. De hade också med sig extragott godis till mig. Inte alls onödigt, skulle jag vilja säga.

Husse fick Svensk nostalgi – en låda för emigranter. Onödigt fint för att vara till honom. Nostalgilådan innehåller (som du säkert vet), följande produkter:

Knäckebröd (flera sorter), hårt tunnbröd, svensk limpa mix (att baka själv), mjukost (både med räk- och kräftsmak), ärtsoppa med fläsk, pölsa, bruna bönor, Bullens pilsnerkorv.

Till fikat, det svenskaste av allt, så innehöll paketet mandelkubb, pepparkakor och mjuk pepparkaksmix.

Som grädde på moset medskickades också påskmust alias julmust och inte minst min husses och resurshusses favoritmaträtt; mandelmassa.

Som du säkert förstår, så den present ovanligt onödig och för mycket. Vad min husse är i behov av är mer hundgodis och märgben.

Hej så länge

Vaira

DÅLIGT. Hela tiden så måste jag ha ögonen på Charlie. Ideligen försöker han saker, fastän jag har sagt nej. Det blir inget hoppande på mig.

BRA. När Charlie hade kommit tillräckligt långt bort utövandes sin marschövning, så var det jag som fick godis av resursmatte. Charlie upptäckte inte det, förrän det var för sent.

DÅLIGT och BRA. Jämför tårtorna. En är gjord av en som varit lärare på Hotell och restaurang (=resursmatte). En annan tårta är ihopslafsad av en avdankad journalist och medielärare. Nu kan du gissa vilken tårta som är gjord av vem. (Det var för övrigt onödigt att göra tårtor till min husse, bara för att han fyller år. God fördisk dock.)

BRA. Jag fick också en present. Den var jättegod, men den räckte alldeles för kort stund. Charlie var i förvar i sin bil, så han fick ingen present.

BRA och DÅLIGT. Min husse var inte värd någon present, men han fick en ändå. Det var både onödigt och dåligt. Fast presenten var jättebra, om bara rätt person hade fått den.

BRA. Med nostalgilådan, så medföljde det en utförlig bruksanvisning. Det kan verkligen behövas, för det är inte så många knop mellan min husses hjärnhalvor.

(65)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar