Annons

Annons

En evig väntan på min Agnes

Igår var min Agnes här. Jag visste att hon skulle komma, men hon kom aldrig. Jag väntade och väntade. Sedan kom min Agnes. Då skulle hon till posten och posta massa brev. Hon var där inne flera timmar. Ny väntan. Sedan skulle vi hänga konst. Det blev konstigt.

Här sitter jag och väntar. Jag väntar på min Agnes, som är inne på posten. Det tog vansinnigt lång tid. Min husse påstod att det tog 14 minuter. Jag tror nog att min uppskattning, som var 5 timmar och 43 minuter, ligger närmare sanningen. När min Agnes kom ut från posten, så gick vi på promenad.

Nu glömde jag att säga, att min Agnes kom precis lagom till lunchen. Den bestod av kycklingrester sedan lördags och söndag och nu tillfördes en burk Harry i kuvert, fast det såg ut som ärter. Allt skyfflades ner i en stekpanna och kryddades av min Agnes. Fördisken, av såväl tallrikar som stekpanna, var väldigt god.

Annons

– Vi hänger tavlor idag, sade min Agnes till mig och min husse.

– Fast först måste jag gå till posten, så kan vi gå ut och gå med Vaira också. Det lät som ett bra förslag.

Posten här har massa förbud. Man får inte gå in maskerad och hundar är inte välkomna. Konstigt. Min Agnes gick in, alldeles omaskerad och utan hund, med en massa kuvert. Jag satt på bänken utanför och hade tråkigt i flera timmar.

När min Agnes väl kom ut, så gick vi grusvägsrundan. Där mötte vi en border collie, som jag inte har träffat förut. Hon hade med sig sin matte.

Hemma visade det sig att hänga tavlor betyder ställa tavlor på golvet. Eller lägga tavlor i en soffa. Eller också kan man lägga dem på ett bord. Jag trodde i min enfald att tavlorna skulle upp på väggarna, men så är tydligen inte fallet.

Jag sitter just nu och väntar på min Agnes, som ska komma till mig idag också. Kanske tavlorna hamnar uppåt väggarna idag? Vi får väl vänta och se. Jag har i alla fall tagit fram både tavelkrokar, hammare, klisterupphängare och vattenpass.

Hej så länge

Vaira

(44)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar