Annons

Annons

En extrastor dag för min Agnes

Igår var det festligt i Uppsala. Det var den dagen då min Agnes fick sitt papper som kallas diplom och hon kan numera räkna sig som färdigstuderad när det gäller djur i diken.

Ser du min Agnes? Hon är nummer tre från vänster. Här står hon på scenen och mottager folkets jubel, efter det att hon har fått sin papperslapp. Jag tycker nog min Agnes är finast av alla.

För drygt 4,5 år sedan var det 6 000 som anmälde att de ville studera djur i diken i Uppsala. Av dem kom 200 in, men det var bara 137 som klarade av det och fick ett papper som kallas diplom. Bäst av alla 137 som fick diplom, var nog min Agnes.

Annons

Avslutningen var högtidlig i Uppsala Konsert och Kongress. Essa sjöng och massor med professorer talade. Min husse var där tillsammans med ungefär 1 000 andra, men jag fick vara hos Charlie. De ville nog inte ha prominenta (=extra fina) gäster av säkerhetsskäl, så det var antagligen därför jag var hemma.

Efter ceremonin, så var det mottagning. Den var hemma hos Essa, där min Agnes hade bott det sista året när hon var i Uppsala. Det var snällt av Essa att både sjunga och upplåta sin lägenhet.

Där fanns också min Sabrina, Agnes mamma och mormor och Matilda och hennes mamma (min Agnes mammas syster) och bröder och många andra. Dock saknades det en västgötaspets där. Fördisken var nog riklig efter över 20 personer.

Nu vill jag gratulera min Agnes till det fina diplomet. Det är synd bara att diplomet var på latin, så ingen kan läsa det. Bättre tur med nästa utbildning Agnes. Då kanske du kan få ett diplom på ett riktigt språk (=svenska), som folk förstår.

Hej så länge

Vaira

Precis så här ser min Agnes ut när hon just har fått sitt papper. Lite glad, lite fundersam. Vad ska hända nu, tänker nog min Agnes.

Det var det här papperet som min Agnes fick. Som du ser är det alldeles omöjligt at läsa. När ska de lära sig att skriva papper på svenska? Utvecklingen verkar ha stått still sedan 1477, då de började undervisa om djur i diken.

Här sjunger Essa med sin kör. Essa står i första raden tvåa från vänster. Kören sjöng nog väldigt fint, men jag var ju för fin för att följa med och få höra dem. Essa är dotter till min husses kusin Jan, om du undrar.

Nöjda föräldrar till min Agnes. Från vänster ser du Sverkers exmatte Cecilia, min Agnes och min husse. De har anledning att vara stolta över min Agnes, för hon är väldigt duktig. Jag tror nästan att min husse är mallig, fastän han inte har gjort något. Det var ju jag som hjälpte min Agnes med slutarbetet.

Min Sabrina var också i Uppsala minsann. Hon var också stolt över min och sin Agnes, även om hon blundar. I fönstret bakom speglar sig Uppsala, staden som nu min Agnes lämnar.

(127)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar