Annons

Annons

En främling ringde på dörren

Kom an då Massimo. Se till och bli av med det där kopplet. Men husses syster höll fast den stackars utmärglade hunden, så mycket till lek blev det inte. Själv tokrusade jag runt, runt. Jag såg att stackars Massimo blev avundsjuk, Det var också meningen.

Kom an då Massimo. Se till och bli av med det där kopplet. Men husses syster höll fast den stackars utmärglade hunden, så mycket till lek blev det inte. Själv tokrusade jag runt, runt. Jag såg att stackars Massimo blev avundsjuk, Det var också meningen.

Signalens från dörrklockan skar som kniv i måndagsfriden, som hade lägrat sig här hemma.. Skällande skyndade jag mig till hallen, för att skrämma fridstöraren. Utanför stod en för mig obekant person, med en hundliknande tingest fäst vid sig. Vem kan det vara?

Annons

– Aj då, det är min syster, sade min husse till mig.

Att husse hade en syster, det visste jag inte ens om. Jag har aldrig hört talas om någon sådan person. Var håller hon sig gömd?

Det framgick att hon gömmer sig på ett mycket säkert ställe, där inte ens den skickligaste spårhund (=jag, Vaira) kan hitta henne. Håbol heter det säkra stället. Det ligger bortanför ingenstans i Dalsland.

Den hundliknande tingesten visade sig vara en Massimo. Han är en så kallad tax. Taxar är smala, spinkiga saker, som dessutom inte lyder. Massimo är uppkallad efter någon i det gamla romerska riket. Caligula hade varit ett mer respektingivande namn, tycker jag.

Eftersom jag ansåg att den stackars hunden skulle få lite hundvett, så visade jag honom min hemliga stig i skogen. Massimo smiter omedelbart, om han inte är kopplad. Så han var kopplad. Jag smiter aldrig och är lydig, så jag visade hur roligt man kan ha i skogen okopplad. Då blev Massino avundsjuk. Det var meningen.

Efter den styrkande promenaden ville husses syster ha glass med chokladsäs. Den stackars taxen fick vara i hennes bil, eftersom han är svår att ha i möblerade rum.

Det innebar två skålar att fördiska för mig. Sedan åkte min husses syster med tillhörande tax hem till sig.

Har vi otur, så kommer de idag också. Fast å andra sidan finns det glass kvar, så det kan det bli lite fördisk igen.

Hej så länge

Vaira

Med förvåning ser jag att Massimo riktigt gräver sig fram. I andra ändan av det spända snöret sitter husses syster fast.

Med förvåning ser jag att Massimo riktigt gräver sig fram. I andra ändan av det spända snöret sitter husses syster fast.

För att hitta hem, så måste man lotsas av en verklig expert. Hade inte jag varit med, så hade väl min husses syster med tillhörande tax virrat omkring i skogen även i skrivande stund.

För att hitta hem, så måste man lotsas av en verklig expert. Hade inte jag varit med, så hade väl min husses syster med tillhörande tax virrat omkring i skogen även i skrivande stund.

Nej men hördu, du kan väl hälsa, leka, rymma eller busa. Men inte. Med spänd lina bara tågade Massimo på. Ingen rolig lekkamrat precis.

Nej men hördu, du kan väl hälsa, leka, rymma eller busa. Men inte. Med spänd lina bara tågade Massimo på. Ingen rolig lekkamrat precis.

(46)

Kommentera

 


Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar