Annons

Annons

En helskruvad helg i palatset

I går var det söndag och då var det inget vilande här. Min Agnes och min Sabrina kom åkandes ända från Toulouse. De hann väl knappt kliva in i mitt palats, förrän de grabbade tag i skruvmejslar och insexnycklar och började skruva både här och där. Resultatet blev att övernattningskapaciteten ökade från två till sex personer.

Att få ihop en skohylla, kräver sina kvinnor. Det var därför vi toppade arbetsstyrkan med Vaira, min Sabrina och min Agnes. Nu står skåpet i den nedre korridoren. Husses uppgift är att sätta dit en skruv i väggen, så skåpet inte välter. Det har han inte gjort än.

Vad var det då som det var så bråttom med. Jo, sängen i min Agnes och min Sabrinas sängalkov, var ju tvungen att bli färdig. Annars har ju inte de någonstans att sova. Så den började de med. Sedan åt vi en god paj från bagaren. Jag fick lite fördisk, så jag blev inte helt utan.

Annons

Mätta och belåtna tog så min Agnes och min Sabrina tag i att skruva ihop skoskåpet som ska stå i hallen. Då slipper kanske jag snubbla på min husses utspridda skor. Min husse fick ett litet enklare jobb. Han fick torka av golven på övervåningen. Det hade varit bra om han hade tagit hörnen också.

När skoskåpet var färdigmonterat, så flyttade de flitiga flickorna min interimsparadsäng från min paradsängkammare till mitt gamla allrum. Helt plötsligt blev den sängen en gästsäng i ett gästrum. Vet du vem som ska bo där om ett par veckor? Jag säger det inte, men det börjar på Cha- och slutar på -lie. Nu får du gissa själv.

In i min paradsängkammare släpades nu en stor kartong av de idoga flickorna. Det skruvades och det fixades och bara så där helt plötsligt, så stod det en paradsäng i min paradsängkammare.

Min Agnes och min Sabrina är så duktiga. Min husse påstår att han också kan skruva, men det är lika bra att säga som det är. Han är inte betrodd. Vi tycker att det är bättre att överlåta skruvandet till oss flickor, så det blir rejält gjort.

I dag klockan 8.00, alltså om 48 minuter sedan, kommer köksmontörerna från skandalföretaget IKEA. Det ska bli roligt att se om de får ihop ett kök, när de inte ens kan klockan eller kan få ihop kokta potatisar och köttbullar på samma tallrik.

Så kan då sängen i min Agnes och min Sabrinas sovalkov bäddas. Jag har redan provat sängen och funnit den bekväm. Flickorna får nog bereda sig på sällskap när de sover över här.

Här åker min säng ut från min paradsängkammare. Den har bara varit i interimssäng, under tiden vi har byggt och härjat lite i huset.

På precis samma ställe som den stod innan, står nu min gamla säng. Den har jag bott i sedan mitten på maj, men nu står den i Evan och Emilys rum. Fast det är klart, andra gäster får också bo där. Snart kommer till exempel en pudel, som ska sova där.

I min paradsängkammare öppnades det en stort paket. Vad innehöll månne det? Titta på nästa bild, så får du se.

Jag i min paradsäng i min paradsänkkammare. Nu är det som det ska vara ungefär. Jag kan berätta att min husse också sov i sängen i natt, men det gick ganska bra ändå. Fast det var trångt.

(101)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar