Annons

Annons

En katt kränkte mig i Alan

Lite respekt tycker jag att jag bör få när jag kommer till besök till en sådan stad som Alan. Fast det ska du inte tro. Katterna i den orten saknar helt hyfs och uppfostran. När jag, efter mycket letande, hade hittat en bra plats, så kommer det en katt och förnedrar mig.

Här sitter jag i godan ro på en bra plats jag hittat efter långt letande och utför det naturen påkallade. Just då passar denna katta på att passera mig på oförskämt nära håll, när jag inte kan flytta på mig. Jag blev kränkt!

Som du vet så är det inte lätt att hitta det rätta stället när det pockar på. Särskilt om det är lite större behov som ska klaras av. När man äntligen har funnit sin rätta plats i livet för sina behov, så sitter man ju mer eller mindre fast. Att då en oförskämd katt utnyttjar den situationen, är en så stor förolämpning som det kan bli. Jag blev verkligen djupt kränkt!

Annons

Du ska dessutom veta att katterna här i Frankrike inte är till att lita på. Ibland har de inte koll på vem det är som ska jaga vem. (Ja, jag har blivit jagad av en katt.) Jag har dessutom, mot min vilja, blivit sexuellt trakasserad av en katt. Han pussade mig! Nej, de franska katterna är lömska djur.

Egentligen var vi i Alan för fiskars skull, inte för att studera katterna. Husse ville se på guldfiskarna i dammen bakom kyrkan. När han står och beskådar de gyllene fiskarna, så dyker det plötsligt upp ett antal jättar. Var det valfiskar? Hade de Jona i buken? Det vet man inte, men de var säkert 93 cm långa och vägde nog 3,16 kilo. Per styck! Det var en överraskning.

Då har jag konstaterat att vid dammen i Alan finns det:

  1. Ouppfostrade katter som gärna förnedrar västgötaspetsar.
  2. Guldfiskar som man kan fånga till sin egen damm (om man hade någon).
  3. Jättefiskar som man kan fånga två stycken av för att utspisa 5 000 munkar om man bara tar med sig fem kornbröd från bagaren.

Det regnar idag och utanför min dörr står det två blöta stiliga herrar. Det är därför du får nöja dig med arkivbilder idag. I morgon ska solen skina och det ska vara varmt. Då blir det andra bullar av! Då ska någon få sina fiskar varma!

Hej så länge

Vaira

Mitt försök att få katten att hoppa in i dammen misslyckades. Den slank undan i sista stund. Hade inte min husse kallat in mig och hämmat mig igen, så hade jag nog kunnat skryta med att jag fångat en katt i Alan eller fått den att hoppa i dammen.

Uppenbarligen så skickade den första katten ut en kompis, för att sprionera på mig. Helt utan förvarning, så tittade den här svarta katten fram runt hörnet. När jag kom dit, så var den bara borta.

När jag så kom till torget i Alan, så låg det ännu en katt och spionerade på mig. Trots att katten var klädd i sin kamouflagepäls, så såg jag den där den låg i fönstret och glodde på mig.

Det här är några av jättefiskarna i dammen. Det är svårt att se hur stora de är, eftersom de inte har en tändsticksask jämte sig, men de är stora. Tro mig!

Nu kanske du ser jättefiskarna. Du bör också se några guldfiskar. De här guldfiskarna var ganska stora, som löjor ungefär. Då kanske du förstår hur stora jättarna är.

Det var de här guldfiskarna som min husse skulle studera. Hur stor håv behöver man? Hur långt skaft? Var finns det några fönster? Om husse skaffar en damm, som visar sig innehålla guldfiskar, då vet du var de kommer ifrån.

Det är här det händer i Alan. Jättefiskar simmar omkring i dammen tillsammans med fiskar av guld. Sätter man sig på den lilla gräsremsan för att utföra påkallade behov, så blir man förnedrad av katter. En spännande plats för den som söker variationer i vardagen!

(49)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar