Annons

Annons

En klok och vacker sjuåring

Då har det alltså hänt. Jag har blivit sju år. Eftersom det sker idag, så förstår du att det är en extraviktig dag, som ska högtidshållas runt hela världen. Alldenstund jag fyller år hela dagen idag, så pågår firandet från det jag vaknar, tills jag somnar. Men firandet av denna historiska dag började faktiskt redan igår.

Den första bilden på mig som sjuåring. Jag sitter i dörröppningen till mitt presidentpalats i Aurignac. Tycker inte du också att jag ser ännu klokare ut och att jag dessutom har blivit vackrare? Ödmjukare har jag blivit, men det syns inte.

Eftersom min sjuårsdag är en sådan extraviktig dag, så började firandet redan igår. Min Agnes och min Sabrina kom nämligen farande till Aurignac, bara för att gratulera mig. Man kan ju förstå att de inte vill trängas bland alla andra gratulanter idag. Det var lika bra att fira med bara familjen igår.

Annons

På spisen hade en oxsvansgryta stått och puttrat i vitt vin ända sedan klockan åtta på morgonen, så när min Agnes och min Sabrina kom vid 13.24-tiden, så var maten klar.

Jag kan verkligen rekommendera oxsvansgryta, för där finns det präktiga ben och rejält med senor, som blir utmärkt fördisk.

Det var en trevlig måltid och jag kunde sitta i soffan hos mina flickor när de hade ätit färdigt. När min Agnes och jag tog en promenad, så passade min Sabrina att sätta ihop en lagerhylla, som vi placerade jämte min tv. Där kan vi tillfälligt kan ha filmer och spel, tills vi hittar en snyggare hylla som vi kan fylla.

Du kanske tror att vi på något sätt firade min husse igår, eftersom det var fars dag? Det gjorde vi inte. För att firas, så ska man ha gjort sig förtjänt av att firas. Dessutom var det inte fars dag vare sig i Frankrike eller i USA där min David bor, så det så.

Efter lite trevligt samspråk så åkte flickorna hem till sina katter. Ja, det var så jag firade en dag innan jag ska firas. Det är idag, som är den viktiga dagen. Jag lär nog återkomma senare under dagen.

Ett stort grattis till mig och till mina syskon i presidentkullen!

Hej så länge från en sjuåring

Vaira

Bild tagen under middagen igår. I soffan sitter min Sabrina och min Agnes. I spegeln ser du min husse (han som inte firades på fars dag). Att jag sitter under bordet beror inte på blygsel, utan det finns risk att någon tappar något mat och då måste man vara beredd.

Detta är vad jag kallar en fördisk. Tre sådana tallrikar blev det igår till mig. Det är så det ska vara, när man nästan fyller år.

Efter middagen, när jag hade klarat av fördiskningen, kunde jag ägna mig åt mina gäster. Eftersom de inte åt längre, så kunde de inte heller tappa något på golvet. Jag kunde alltså lika gärna sitta i soffan och slicka lite på mina flickor.

Detta är vad som är kvar av oxsvansgrytan. Ett ben fick jag redan igår, så nu väntar jag på nästa. Det var det som är längst till höger jag fick, så nu förväntar jag mig det största.

På promenad med min Agnes. Eftersom hon just har ropat på mig, så kan jag räkna med en belöning eftersom jag kom så raskt. Det fick jag också. Hon har belöningen i handen, fastän den inte syns. Alldeles stunden efter bilden togs, så fanns belöningen i Vairas som alltid nästan tomma mage.

(223)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar