Annons

Annons

En liten samvaro hos mig

Charlie, min vän, var och hälsade på igår. Vi passade på att ta en promenad i min skog och öva lite. Fast när det var dags för fika, fick Charlie inte vara med.

Fastän jag är den störste av oss, så är jag kortast. Så är det ibland. Till vänster ser du Vaira (det är jag) och till höger kan du se min vän Charlie.

Inte för att jag tror, att jag kan få Charlie färdigutbildad innan jag åker. Men oj, vilka framsteg han har gjort. Han kan gå flera meter utan att försöka bita på mig. Fast då kanske han försöker igen och då måste jag morra lite. Fast jag behöver bara morra lite numera.

Annons

Det var inte bara jag och Charlie som var ute och gick. Vi hade också tagit med oss min resursmatte, men resurshusse och min husse. De behöver komma ut lite, nämligen.

Efter promenaden var det fika för alla som kan gå omkring utan koppel. Charlie fick sitta i sin bil då, för det är uppenbar risk att han annars smiter. Jag trodde att jag också skulle sitta i Charlies bur, så jag hoppade upp i den också. Fast det skulle jag inte. Istället fikade jag. Dock utan att få något mer än trevligt sällskap.

Det fanns fyra bullar av resursmattes produktion. De är mycket goda. Tänk att jag skulle få en egen bulle! Fast där hade jag fel. Jag fick ingen bulle alls. Jag fick inte ens sitta på stolen, när min husse kom. Så kan det gå!

Hej så länge

Vaira

Charlie tigger mer intensivt än vad jag gör. Jag sitter bara vackert, men Charlie ställer sig upp och mer eller mindre tar godiset. Jag fick godis av resursmatte ändå, vilket är helt riktigt.

Vi får lätt plats båda två i Charlies bur, fast det visade sig att det bara var Charlie som skulle vara där. Jag fick hoppa ut igen, men då hoppade Charlie också ut. Sedan fick Charlie hoppa in igen.

Hade inte min resurshusse vräkt sig över en bulle direkt, så hade detta varit en bild på fyra goda bullar. Men tror du att jag fick en bulle? Nej, verkligen inte. Grymt och orättvist.

Det var snällt av min husse att ta fram en stol till mig, men där misstog jag mig igen på människors godhet. När min husse hade fotograferat färdigt, så var det jag som åkte ner på marken. Så är det jämt.

(66)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar