Annons

Annons

En närmare titt på min höst

Jag tog med mig min husse ut i trädgården idag. Där tog vi en närmare titt på den så att det inte bara är oktober inne på almanackan, utan även oktober ute i trädgården. Alltså höst.

Jag tog med mig min husse ut i trädgården idag. Där tog vi en närmare titt på den så att det inte bara är oktober inne på almanackan, utan även oktober ute i trädgården. Alltså höst.

Jag bytte hemma den sista januari i år. Fram tills nu har jag bara haft vinter, vår och sommar här hemma, men nu är det dags för första hösten i mitt nya hemma. Det kan man se på många saker.

En sak man kan se att det är höst, är om man tittar på termometern ute. Den tycker att det är 8,7 grader just nu (09.53). Ett annat osvikligt tecken är att min snåla husse har tryckt på en knapp i källaren. Den knappen sätter på värmen i hela huset.

Annons

Sedan finns det ytterligare ett sätt det går att konstatera höst på. Man går ut och tittar på tecken i trädgården. Det var exakt vad jag gjorde för en stund sedan.

Jag tog med mig min husse och hans kamera på en tur i trädgården och tittade. Jo, det var höst. En del löv hade trillat av träden, andra klamrade sig fast så hårt, så de hade blivit både gula och röda av ansträngning. Snart ligger nästan alla löv på marken. Då ser trädgården lika ovårdad ut som den är. Med lite tur, så kommer det snart ett förlåtande snötäcke som lägger sig över alltihop och döljer misären.

Fast just nu är det rent av vackert. Många färger är det och Stig har skött gräsklippningen på ett föredömligt sätt. Han är så duktig.

Glöm bara inte att det är hög tid att gömma ben i trädgården, så det kan ligga och mogna under vintern. När det är tjäle, så går det inte att gräva.

Hej så länge

Vaira

En del av löven vi hittade, hade tydligen haft en vild sommar. Mycket festande och darrande i träden sätter sina spår minsann.

En del av löven vi hittade, hade tydligen haft en vild sommar. Mycket festande och darrande i träden sätter sina spår minsann. Tag detta som ett varnade exempel. Vill du vara hel i kanterna, så festa inte som ett löv.

Bara det inte börjar snöa än, men snöbären hoppas tydligen på det. Det är nog inte så roligt att vara ett snöbär, om det inte finns någon snö.

Bara det inte börjar snöa än, men snöbären hoppas tydligen på det. Det är nog inte så roligt att vara ett snöbär, om det inte finns någon snö.

Nu är det bråttom att gömma tuggbenen i trädgården. Snart blir det snö och tjäle och då är det för sent att gräva. Man ska helst inte bli påkommen, när man utför detta viktiga värv. Finns det något bättre, än ett tuggben som har mognat under löven en hel vinter?

Nu är det bråttom att gömma tuggbenen i trädgården. Snart blir det snö och tjäle och då är det för sent att gräva. Man ska helst inte bli påkommen, när man utför detta viktiga värv. Finns det något bättre, än ett tuggben som har mognat under löven en hel vinter?

Somliga löv har blivit blodröda. Kanske är det därför trädet heter blodlönn, som de växer på? Ja, vad vet jag.

Somliga löv har blivit blodröda. Kanske är det därför trädet heter blodlönn, som de växer på? Ja, vad vet jag.

I natt smög sig husse nog ut för att höstdekorera bilen med boklöv. Ganska fint mot det blåa tycker jag. Hoppas han har satt fast dem ordentligt.

I natt smög sig husse nog ut för att höstdekorera bilen med boklöv. Ganska fint mot det blåa tycker jag. Hoppas han har satt fast dem ordentligt.

Blommorna vid min husses sunkiga damm är inga blommor längre. De är bara vissna stänglar, men ganska fina ändå.

Blommorna vid min husses sunkiga damm är inga blommor längre. De är bara vissna stänglar, men ganska fina ändå.

Somliga kanske tycker att hösten är lite deprimerande. Eller kanske andra somliga tycker att hösten är fin. En sak som alla måste vara överrens om, är att jag är det vackraste som man kan ha i en trädgård. Året runt.

Somliga kanske tycker att hösten är lite deprimerande. Eller kanske andra somliga tycker att hösten är fin. En sak som alla måste vara överrens om, är att jag är det vackraste som man kan ha i en trädgård. Året runt.

LÄS OCKSÅ

(45)

1 kommentar

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar