Annons

Annons

En olidligt spännande köksdag

Kommer det något kök, som utlovat? Det är svårt att säga, för som vanligt har det varit kommunikationssvårigheter med IKEA och deras entreprenörer. Optisk telegraf eller signalflaggor hade varit bättre och effektivare än mobiltelefoner och Internet, påstår min husse.

Redan ganska tidigt gick jag över min gata, för att bättre kunna se när de skulle komma med mitt kök. Klockan var bara lite över 8, så min husse tyckte nog att det var bättre att vi väntade inomhus. Vi har ju en fungerande dörrklocka numera.

Nu har jag äntligen fått en fungerande kommunikation med jätteföretaget IKEA. Värre är det med transportföretaget, som ska komma med de resterande paketen.

I torsdags ringde de till min Agnes, när hon inte hade täckning på sin telefon. Fast de lämnade ett ohörbart meddelande på extremsnabb franska, som kanske möjligtvis sade att de ska komma idag klockan 14. Resolut försökte min Agnes att ringa dem. Hon gav upp efter 16 försök. De har inte riktigt samma taktik som IKEA, utan de har två helt nya metoder för att helt undvika telefonsamtal från trilskande kunder.

1.) En inspelad röst uppmanar först på franska och sedan på perfekt engelska, att det är lämpligt att vänta i luren. Trevlig omväxlande musik spelas sedan i cirka 10 minuter. Därefter tystnar musiken abrupt och det börjar gå fram telefonsignaler. Efter 7–9 stycken blir det helt tyst och samtalet bryts.

2.) En röst berättar, denna gång bara på franska, att det är fullt i telefonkön. Försök igen senare.

Fast igår fick mrs Hedbor (=min Agnes) ytterligare ett brev från vår kontaktperson Marion på IKEA. Hon visste att berätta att transportföretaget skulle skicka ett sms idag (=igår) till min Agnes, för att berätta när de tänkte komma med mitt kök.

Annons

Men, som så många gånger innan i denna affär, så hände inte det. Det kom inget sms till min Agnes. Det har heller inte kommit något meddelande idag fram till klockan 09.06. Så nu är det spännande att se när de kommer och framför allt om de kommer med de resterande 139 paketen.

Dessutom kunde vår IKEA-kontakt, som först igår fick reda på att vi hade betalt montering också, berätta att montörer kommer den 11 september och stannar till den 14. Hon kan tydligen fixa saker på nolltid.

Jag hoppas hon kan fixa så man får kokpotatis till köttbullarna på restaurangen också, om man nu inte skulle tjata om att få onyttiga pommes frites förstås.

Hej så länge

Vaira

(76)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar