Annons

Annons

En pinne närmare en båttur

Allt klart att börja. Den blanka pinnen ligger jämte den blanka båten och jag ger min resurshusse de första instruktionerna hur han ska få pinnen att stå upp från den blanka båten.

Allt klart att börja. Den blanka pinnen ligger jämte den blanka båten och jag ger min resurshusse de första instruktionerna hur han ska få pinnen att stå upp från den blanka båten.

Nej, det räcker inte att ha Sommens blankaste båt, man måste ha en pinne också. Jag har försökt att få resurshusse att förstå det. Har man ingen pinne, så kan man inte hissa upp en tygbit. Utan tygbit på pinnen, så rör sig inte båten framåt på ett miljövänligt sätt.

Annons

Så äntligen igår, så gav resurshusse med sig. Han hittade en blank pinne i pinnförrådet i Seglarvik, som matchade den blanka båten. Det var en tung pinne, som inte går att bära omkring hur som helst. Vi fick dra den på en kärra.

För att sätta dit en blank pinne på min resurshusses blanka båt behövs det följande:

  1. En resurshusse
  2. En resursmatte
  3. En vanlig husse
  4. En Vaira
  5. En hisskran

Som du förstår är en Vaira, det vill säga jag, det viktigaste. Jag ledde och fördelade arbetet med den äran. Lampor och grejer sattes fast på pinnen med schwung. Min resurshusse skruvade och jag visade hur han skulle göra. Sedan skulle pinnen hissas. Resurshusse fick styra pinnen och min husse och min resursmatte vevade på veven så svetten lackade. Hisskranen hade för övrigt ett skräckinjagande läte, som kan skrämma den modigaste västgötaspets.

När vi hade hissat upp pinnen hissade vi ner pinnen. Då skulle den blanka pinnen passas in i ett hål som redan fanns i den blanka båten, så vi slapp borra ett nytt.

Fast det var inte färdigt med det. På den blanka pinnen satt en massa stålsnören som skulle sättas fast här och där i den blanka båten. Nu var det klart så långt. Jag gick ombord och inspekterade. Visste du att blanka båtar rör på sig, liksom gungar? Det är otäckt.

Nu får resurshusse vänta på lite vind, innan han kan hissa upp tygstycket i den blanka pinnen. Jag är utlovad en tur i den blanka båten. Min resurshusse åker nämligen ut på sjön flera gånger per sommar. Det kan till och med bli upp till fyra gånger, har jag hört.

När vi var klara med allt, så bjöd jag på kaffe hemma hos mig.

Hej så länge

Vaira

En överblick kan vara bra att få, innan det verkliga arbetet sätter fart. Du ser resursmatte och resurshusse stå och pyssla med den blanka pinnen. Du ser också den blanka båten, som faktiskt flyter på vattnet. Allt verkar klart att köra igång.

En överblick kan vara bra att få, innan det verkliga arbetet sätter fart. Du ser resursmatte och resurshusse stå och pyssla med den blanka pinnen. Du ser också den blanka båten, som faktiskt flyter på vattnet. Den är ihålig, nämligen. Allt verkar klart att köra igång.

Det är mycket grejer som ska dit på den blanka pinnen innan den går att ställa på den blanka båten. Det är lampor och blåsriktningsinstrument. De är inte bara att sätta dit hur som helst, utan det behövs en Vaira för att det ska bli rätt och riktigt.

Det är mycket grejer som ska dit på den blanka pinnen innan den går att ställa på den blanka båten. Det är lampor och blåsriktningsinstrument. De är inte bara att sätta dit hur som helst, utan det behövs en Vaira för att det ska bli rätt och riktigt.

Husse sköter hissen. Den hade ett smattrande otäckt ljud, som var lite farligt. Men jag övervann det farliga, så jag kunde visa min husse hur det skulle gå till.

Husse sköter hissen. Den hade ett smattrande otäckt ljud, som var lite farligt. Men jag övervann det farliga, så jag kunde visa min husse hur det skulle gå till.

Ser du att den blanka pinnen står upp på den blanka båten? Min resurshusse knäböjer av tacksamhet, jag tar en liten spaning på sjöfåglar. Huset däruppe heter Seglarvik, bara för att det ligger i en vik med massa segelbåtar. Min resurshusses båt är den blankaste.

Ser du att den blanka pinnen står upp på den blanka båten? Min resurshusse knäböjer av tacksamhet, jag tar en liten spaning på sjöfåglar. Huset däruppe heter Seglarvik, bara för att det ligger i en vik med massa segelbåtar. Min resurshusses båt är den blankaste.

Jag slickar min resurshusses arm, bara för att han var så duktig. Visste du att blanka båtar gungar i vattnet? Det är faktiskt lite otäckt. Fast å andra sidan är jag väldigt modig.

Jag slickar min resurshusses arm, bara för att han var så duktig. Visste du att blanka båtar gungar i vattnet? Det är faktiskt lite otäckt. Fast å andra sidan är jag väldigt modig. Jag är ju tjej.

LÄS OCKSÅ

(50)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar