Annons

Annons

En psykisk påfrestande väntan

Min Agnes och min husse har egentligen inget att göra i mitt palats, mer än att vänta. Eftersom jag är deras arbetsledare, så får jag också bara vänta. Det tar på psyket minsann.

En grushög i finrummet? Ska de bygga en rastplats åt mig inne i huset? Du kan också se en massa kartonger bakom mig. De innehåller kakel och klinker. Det skulle vara trevligt om de kunde hamna på sin plats på golven och väggarna i badrummen.

Igår ägnade jag mig åt att visa min Agnes var man kan plocka blommor. Jag tog henne till de där ängarna som finns längs med stigen som utgår från museet, du vet. Min Agnes hittade flera fina blommor och många, många gräshoppor av olika storlekar.

Annons

I huset har de börjat med att måla köket en första gång och ta bort fönsterglasen mellan matrummet och köket. Det var den fönsterväggen jag upptäckte första gången jag inspekterade mitt palats. På de flesta små rutorna, sitter det påklistrade speglar, men jag vill ha vanligt genomskinligt glas.

Det har också kommit en stor grushög i mitt blivande tv-rum. Om meningen är att jag ska få en inomhusrastplats vet jag inte. Man vet aldrig vad som händer, eller inte händer. Det har också kommit kartonger med kakel. Kanske badrummen blir kaklade i år?

Fast nu har min Agnes och min husse skaffat sig ett jobb här i mitt palats. De ska måla alla fönster åt gatan. Det är åtta stycken fönsterbågar som ska få lite fräsch färg. De blir nog fult målade. I alla fall de som min husse kommer att måla.

Hej så länge

Vaira

Köket får sig en första grundstrykning med ungefär samma kulör, som jag och min Agnes har bestämt att det ska bli. Det blir nog fint, skulle jag tro. Det är skafferidörren, som står lite öppen, om du undrar vilken dörr det är som står lite öppen.

Detta är ängen, som jag tog min Agnes till. Det går inte bara att plocka blommor där, man kan leka budföring också. Ängen har omväxlande uppförsbacke och nedförsbacke, beroende på åt vilket håll man rusar. Ser du vad fin min stad Aurignac är?

Denna konstnärliga bild (=sneda bild) har min Agnes tagit. Den föreställer en ovanligt charmig västgötaspets (=jag Vaira), som beundrar utsikten över min stad. Nu ser du att det finns blommor på ängen också.

Min Agnes fotograferade också en av tusentals gräshoppor, som höll till på ängen. Just den här heter Jean och hade satt sig på en vissen blomma för att vila i gräset efter alla hopp. Då passade min Agnes på att föreviga den.

(56)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar