Annons

Annons

En resa till våra förfäder

Skrattretande att min husse trodde att det här skulle gå. Jag kunde hålla mig allvarlig, när han knäppte bilden. Ser du det vita huset i bakgrunden? Nej, jag tänkte väl det.

Skrattretande att min husse trodde att det här skulle gå. Jag kunde hålla mig allvarlig, när han knäppte bilden. Ser du det vita huset i bakgrunden? Nej, jag tänkte väl det.

Mina amerikanska släktingar ville åka till den gamla släktgården Svenstorp igår. Naturligtvis ville de också besöka Heda, där Astrids och Lars farfar och farmor ligger begravda. Där finns också min Per.

Annons

Det är vackert att åka på de små vägarna mellan Tranås och Heda så här års. Har du sett färgerna på löven? Alla tyckte det var vackert, särskilt då Astrid. Hon har bott hos min husse i ett år för länge sedan. Det är därför hon kan prata på ett riktigt sätt. De andra pratar bara amerikanska. Jobbigt.

Först åkte vi till Heda och vår familjegrav. Min husse och jag hade med oss blommor till min Per. Inte för att han se dem, men det skadar ju inte att det blir lite vackert. Det hade kommit upp en skylt, så alla kan se att det är mon Per som finns där. Senare ska vi lägga dit en sten.

Astrids och Lars farfar och farmor har redan en sten. Det hette Bengt och Ingrid och de var också Eloises svärföräldrar.

Sedan åkte vi till Svenstorp. Då åker man riktigt små vägar. Vi åkte förbi små hus, där det förr bodde hantverkare av olika slag. Förr var när husses pappa var liten.

Svenstorp skulle fotograferas av alla. Husse misslyckades, precis som jag sade. Ett vitt hus i solsken och en västgötaspets i skugga, det går aldrig bra. Huset blev väldigt vitt, om jag säger så. Han har mycket kvar att lära, min husse.

När vi kom hem gjorde min husse dillstuvad potatis och stekte isterband. Fyra tallrikar att födiska för en svältande Vaira. En bra avslutning på dagen.

Hej så länge

Vaira

Om man bara vänder sig om, så kan man fotografera ängen med ekarna. Där vågade husse inte gå in, när han var liten. Där betade det nämligen en tjur och min husse hade ingen västgötaspets då.

Om man bara vänder sig om, så kan man fotografera ängen med ekarna. Där vågade husse inte gå in, när han var liten. Där betade det nämligen en tjur och min husse hade ingen västgötaspets då. Igår såg vi inga tjurar.

Bara för att du ska se hur Svenstorp ser ut. Huset byggdes av husses farfars far, men de andra husen är minsann äldre.

Bara för att du ska se hur Svenstorp ser ut. Huset byggdes av husses farfars far, men de andra husen är minsann äldre.

Jag berättar för alla var Bengt och Ingrid ligger begravda. De kom till USA som sextonåringar ungefär. Bengt bodde hos sin farbror i New York och Ingrid hos sin moster i New York. Nu var det så att farbrodern och mostern var gifta, så Bengt och Ingrid bodde på samma ställe. Det var så de träffades.

Jag berättar för alla var Bengt och Ingrid ligger begravda. De kom till USA som sextonåringar ungefär. Bengt bodde hos sin farbror i New York och Ingrid hos sin moster i New York. Nu var det så att farbrodern och mostern var gifta, så Bengt och Ingrid bodde på samma ställe. Det var så de träffades.

Min Per har fått en skylt, i väntan på att vi ska få en gravsten att lägga dit. Vi får se när det blir. Du ser också vilka fina blommor jag hade med mig till min Per.

Min Per har fått en skylt, i väntan på att vi ska få en gravsten att lägga dit. Vi får se när det blir. Du ser också vilka fina blommor jag hade med mig till min Per.

(52)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar