Annons

Annons

En resumé av en svår påsk

Softis fick jag av Polly i torsdags, men jag har inte fått smaka än. Jag tror att Pollys avsikt var att jag skulle äta allt på en gång. Min husse däremot har varit och tullat på sin Noblesse tillsammans med min resursfamilj i vardande.

Softis fick jag av Polly i torsdags, men jag har inte fått smaka än. Jag tror att Pollys avsikt var att jag skulle äta allt på en gång. Min husse däremot har varit och tullat på sin Noblesse tillsammans med min resursfamilj i vardande.

Nu är påsken över för denna gång. Av det frossande från fyllda tallrikar och skålar, som jag hade förespeglat mig, blev det stort sett inget. Jag hade även drömt om en trädgård där jag kunde tillbringa timmar för att hitta det ena välfyllda påskägget  efter det andra. Ett enda litet påskägg var allt. Plus påsen jag fick av Polly, förstås.

Annons

Somliga i det här hushållet (=min husse) har gjort sitt bästa under påsken för att vågen ska slå i botten. Det var inte jag. Jag fick som vanligt i stort sett inget alls att äta.

Nja, om sanningen ska fram så fick jag lite extra. Mitt påvra påskfacit ser ut så här:

  1. En påskpåse jag fick av Polly med gott godis i (om jag får smaka det),
  2. Ett påskägg, gömt. (Hur svårt var det att hitta det, när det innehöll godis tror du?)
  3. Två prinskorvar, stekta.
  4. Fyra köttbullar, små.
  5. Fördisk av två nästan renskrapade vispskålar med grädde.
  6. Fördisk av tallrik med Jansons frestelse, lite sillspad och en halv köttbulle.
  7. Fördisk av tallrik med en blandning av ostkaka, jordgubbssylt och grädde.

Det var väl allt extra jag fick. Min husse däremot han fick massor. Den ena välfyllda talltiken efter den andra tömdes snabbt och hamnade i hans redan väl tilltagna mage. Fast påskägg med tuggben och levergodis fick han inte något, men en chokladask fick han tyvärr av Polly.

För att ytterligare förvärra mitt lidande under påskhelgen kom min resursfamilj i vardande utcyklande till mig i söndags. Min resurshusse i vardande hade fått rätt färgburk i färgaffären, men med fel innehåll, så han kunde inte slipa på sin båt. Han var på ett förfärligt humör. Nu avreagerade han sig på mig. Han gav sig till att klippa mina klor. Igen. Helt i onödan. Igen. Det behövdes verkligen inte!

Som du ser har jag haft en väldigt svår påsk. Antagligen värst av alla någonsin. Min husse påstår dock att historiskt sett, så finns det de som har haft det värre under påsken.

Hej så länge

Vaira

För att glädja min husse (han är så barnslig), så låtsades jag att jag inte hade upptäckt ägget som låg och lyste i buskarna och som spred en doft av levergodis. Jag började med att leta lite längre söderut, som du ser, innan jag till min husses glädje fann mitt ägg.

För att glädja min husse (han är så barnslig), så låtsades jag att jag inte hade upptäckt ägget som låg och lyste i buskarna och som spred en doft av levergodis. Jag började med att leta lite längre söderut, som du ser, innan jag till min husses glädje fann mitt ägg.

Är detta et värdigt sätt att fira påsk, anser du? Jag tycker verkligen inte det. Jag förstår inte min resurshusse i vardande. Vad är det som är så roligt med att förnedra och kränka vackra västgötaspetsar?

Är detta et värdigt sätt att fira påsk, anser du? Jag tycker verkligen inte det. Jag förstår inte min resurshusse i vardande. Vad är det som är så roligt med att förnedra och kränka vackra västgötaspetsar? Mina klor var dessutom precis lagom långa. Nu är det bara små stumpar.

LÄS OCKSÅ

(78)

1 kommentar

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar