Annons

Annons

En riktig explosion i mitt palats

Igår hände det saker i mitt hus. Det smällde till ordentligt, skulle jag vilja säga. Kvällen innan hade min Agnes, med lite hjälp av min husse, flyttat på saker och slängt ut en sunkig heltäckningsmatta. Så dök han då upp; golvsliparen.

Jag och min Agnes står och rådgör med golvsliparen. Du kan tydligt se golvet hur det såg ut före det hade slipats.

Golvsliparen bar in sina golvslipningsmaskiner och tog sig genast an salongsdelen i min Agnes och min Sabrinas rum. Fram och tillbaka körde han med sin maskin. Jag fick inte vara där under tiden och jag ville inte heller. Det lät för mycket.

Annons

Sedan flyttade både golvsliparen och hans maskiner till mitt paradsovrum. Där låg tidigare en sunkig heltäckningsmatta, som nu har letat sin ner till min palatspark via balkongen. Nu slipades trägolvet, som fanns under den smutsbruna mattan.

Inte nog med det. Golvslipningsapparaterna och golvsliparen gick ner för trappan och till mitt blivande kök. Skulle det gå att få ordning på det fula trägolvet, som hade gömt sig under en korkmatta? Ja!

Golvsliparen oljade också golven. Först en gång och sedan en andra gång efter ett par timmar. Idag ska han finslipa och olja en tredje gång. Om några veckor eller så, så kommer han tillbaka för att göra den övre korridoren, rummet jag har bott i och trapporna.

I mitt arbetsrum målade en av mina målare listerna och en annan av mina målare tog sig an korridorerna och trapporna och sedan är det bara lite kvar.

På fredag är det många rum färdiga: mitt matrum, mitt arbetsrum, min paradsängkammare, min Agnes och min Sabrinas salong. I mitt kök väntar vi fortfarande på köksinredning från Ikea. De har hört av sig med ett kontrakt, som ska skrivas under i Toulouse på fredag. Sedan får vi reda på när och om köket kanske kommer.

Under helgen ska jag flytta från mitt tillfälliga rum till min paradsängkammare. Även mitt arbetsrum och min Agnes och min Sabrinas salong kan tas i besittning.

Visst har det hänt mycket i mitt palats helt plötsligt. Jag börjar se ljuset i tunneln!

Hej så länge

Vaira

Detta är min paradsängkammare, som har fått golvet slipat. Vem kunde tro att detta golv gömde sig under den fula mattan och gamla klisterrester? Inte jag i alla fall.

Så såg det ut när golvet i min paradsängkammare hade oljats en första gång. Visst blir det fint! Där tänkte min husse lägga in ett nytt golv, men det var min rörmokare som sa att det skulle bli jättefint om man slipade det istället. Han hade ju rätt!

Min Agnes och min Sabrinas salong har fått en andra strykning. Jag tror det rummet blir jättefint på lördag, när vi flyttar in möbler. Bara sovalkoven blir färdig, så kan min Agnes och min Sabrina sova över här. Då ska jag ligga i deras säng.

Köksgolvet såg ju ganska hopplöst ut, men även det blev fint. Elementet står på det vi göt förra helgen. Du ska veta att elementen är vansinnigt tunga. Min Agnes och min husse orkar knappt lyfta det elementet.

Här får sig golvlisterna en sista strykning i mitt arbetsrum. Under helgen kan vi nog flytta in dit, hoppas jag. Fast det får vi se.

(150)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar