Annons

Annons

En riktigt dramatisk lördag

Vägspaningen gav vid tassen, att det mesta som händer här är inget. Det kom ingen hund, ingen människa inte ens en bil. Så kan det vara en lördag.

Dagen började bra. Bilderna vi skulle ha till mitt utmärkta blogginlägg dög inte. Vi måste ta om dem. Det innebar att jag måste göra något annat. Varför inte i bild och text skildra hur dramatiskt livet det är här? Jo, det beslöt jag att vi skulle göra.

Annons

Det var bara att ge sig ut på spaning med min mediokra (=inte så värst bra) fotograf (=min husse), för att skildra allt dramatiskt som händer här i trakten.

Jag började med vägen. Där har det hänt flera gånger att det kommer folk och till och med hundar gående. Då och då kör det också förbi en bil eller en cykel. Det var dock inte fallet idag, så jag spanade alldeles i onödan.

Nu beslöt jag att jag skulle gömma mig, för att spana på djurlivet på sjön. Fiskar kan hoppa och fåglar kan både simma och flyga. Jag satt och spanade väldigt länge. Trots att jag var gömd i gräset, så hade naturen beslutat sig för att inte visa upp sig för mig. Det enda som rörde sig var en båt. Antagligen skulle de som satt i båten ut och fiska.

– Vi åker in till stan. Där händer det alltid mycket. Det var min husse som kom med den lysande idén. Så gick det som det gick också.

Avspärrningarna var borta. Av bombhotet syntes inget. Storgatan var ovanligt glesbefolkad, så det blev inte mycket till Aurignacträning heller.

Så, när vi åkte hem, visade det sig att skylten som talar om hur fort du kör har gröna siffror. Alla andra dagar har den röda siffror. Det var det mest dramatiska som har hänt idag.

Hej så länge

Vaira

Sjöspaningen gav vid tassen, att det mesta som händer här är inget. Detta trots att jag var så väl kamouflerad i fjolårsgräset. Tittar du noga, så kan du nog se mig när jag sitter och spanar. Så kan det vara en lördag.

Att nu händer det minsann saker. En båt förde förbi långt ute på sjön. Det var en av årets första båtar. Spännande! Så kan det vara en lördag.

Det här huset bombhotades i tisdags. Då var det full fart här. Det låg något som kanske var en bomb, eller så, utanför huset. Vad det var vet vi inte, eftersom det är polisen som håller i utredningen. De har så mycket att göra. Idag hände där inget alls. Så kan det vara en lördag.

Spaningen på Storgatan söderut gav vid tassen, att det mesta som händer här är inget. Några personer går på trottoaren, men långt från mig. Ingen hund i sikte. Så kan det vara en lördag.

Spaningen på Storgatan norrut gav vid tassen att det mesta som händer här är inget. Det enda jag såg var en husse (=min husse), som satt på huk och fotograferade en särledes vacker hund (=jag Vaira). Så kan det vara en lördag.

Att nu blev det dramatiskt. Det visade sig att hastighetsskylten har gröna siffror på lördagar. Alla andra dagar är siffrorna röda. ”Det hade inte hänt om inte den där sölkorven hade legat före mig”, sade en irriterad husse.

(37)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar