Annons

Annons

En säker vinnare på Tånga Hed

Har du någonsin sett något tjusigare. Jag hoppas att det finns ett kullfallet träd, som jag kan posera vid. Annars går det nog bra ändå. Jag är ju både snygg och snäll.

Har du någonsin sett något tjusigare. Jag hoppas att det finns ett kullfallet träd, som jag kan posera vid. Annars går det nog bra ändå. Jag är ju både snygg och snäll.

Imorgon är det dags. Dagen har kommit då jag ska åka till Tånga Hed och hämta hem alla priser. Allt annat vore väldigt konstigt. Västgötaspetsklubben firar 40år och har en jubileumsutställning. Jag håller på att förbereda mig för fullt här hemma. Det skulle vara roligt för klubben att få en värdig vinnare, en Vaira!

Annons

Naturligtvis räknar jag med att vinna, eftersom jag är bäst i allt. Det är ju bara 165 andra västgötaspetsar som jag ska slå. Dock har jag börjat oroa mig en aning. Tänk om min husse ingår i den samlade bedömningen? Hur kommer det att gå då?

Tänk dig att domaren står och tittar på hur tjusigt och stiligt jag går och står. ”Där har vi en solklar vinnare”, tänker domaren. Sedan upptäcker domaren en snubblande lufs i andra ändan av kopplet. Domaren kommer säkert inte kunna ta blicken från detta skapelsens misstag, som föreställer min husse, och så glöms jag bort. Det spelar ingen roll längre hur tjusig och elegant jag är Jag kommer ju att falla som en sten i resultatlistan. Jag får verkligen hoppas att domaren kan bortse från min husse.

Det är nervöst nu, så här dagen innan. Hoppas bara att jag kan sova inatt, så jag ser pigg och fräsch ut när jag ska visa upp mig. Jag har tränat på lite olika poser, så jag kan imponera på domaren (som om det skulle behövas). Jag är dessutom vådligt välkammad. Varje enskilt hårstrå ligger på sin rätta plats. Jag ser rent av förförisk ut. Är det en kvinnlig domare, som jag tror att det är, så får jag mer se systerlig ut. Det ska nog ordna sig. Jag är väl förberedd, men min husse …

Hej så länge

Vaira

PS. Jag hoppas kunna få iväg bara någon tidig bild innan utställningen har börjat i morgon. Det beror på om min husses telefon fungerar. Fungerar inte den blir det inget alls. Utfylligare reportage med text och segerbilder på mig kommer senare. Då har du något att se fram emot. DS.

Kammad, borstad och kardad, det ska man vara när man åker på utställning. Min päls är så blank och fin, så du kan inte tro! Bara domaren inte bedömer min husses hår och skägg. Då blir det adjö för mör mig.

Kammad, borstad och kardad, det ska man vara när man åker på utställning. Min päls är så blank och fin, så du kan inte tro! Bara domaren inte bedömer min husses hår och skägg. Då blir det adjö för mör mig.

Finns det blommor på Tånga Hed, så tror jag domaren kommer smälta för mig. Finns det något sötare än en västgötaspets som står och insuper dofterna av våren? Jag skulle inte tro det. Där har jag många poäng att hämta.

Finns det blommor på Tånga Hed, så tror jag domaren kommer smälta för mig. Finns det något sötare än en västgötaspets som står och insuper dofterna av våren? Jag skulle inte tro det. Där har jag många poäng att hämta.

Vad tror du om att ha en fjäder bakom örat? Inte så dumt va? Jag är själv ganska stolt över fjäderpåhittet, även om bilden är ett fotomontage.

Vad tror du om att ha en fjäder bakom örat? Inte så dumt va? Jag är själv ganska stolt över fjäderpåhittet, även om bilden är ett fotomontage.

Jag har förgäves letat efter en Trump-peruk. Han har ju inget vettigt att säga, men ändå får han massor av röster. Min teori är att det måste bero på håret. Simson och Trump har ju styrkan där. Visst hade jag varit stilig? Men som sagt, jag hittade ingen peruk, så jag har väl tappat några poäng där.

Jag har förgäves letat efter en Trump-peruk. Han har ju inget vettigt att säga, men ändå får han massor av röster. Min teori är att det måste bero på håret. Simson och Trump har ju styrkan där. Visst hade jag varit stilig? Men som sagt, jag hittade ingen peruk, så jag har väl tappat några poäng där.

LÄS OCKSÅ

(79)

1 kommentar

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar