Annons

Annons

En sjuk husse stoppar mig

Det blir ingen blogg idag. Om man får tro min husse, vilket man inte ska, så är han vansinnigt sjuk och frågan är om han överlever dagen. Får man tro mig, vilket man ska, så är han bara lite förkyld och har lite feber. Inget att bråka om alls.

Bilden ljuger. Så illa är det inte med min husse, utan att han kan tas ut på en motionstur. Även om det ser ut, som jag är ute och går själv, så är inte det fallet. Min husse håller i kameran och synd dessbättre inte.

Trots den ringa sjukdomen, så försöker han göra sig så ynklig som möjligt. Det innebär nog att vi kommer att tillbringa mesta tiden av dagen i min paradsäng eller i min tv-soffa. I vilket fall som helst, så kan jag inte förvänta mig några längre promenader, om inte min Agnes kommer förstås.

Annons

Det enda jag kan bjuda på idag är några bilder från min synnerligen korta morgonpromenad. Vi gick plommonstigen och den klarar man på en kvart, inklusive brödinköp hos min bagare.

Som tur var så orkade min husse ge mig en som vanligt snålt tilltagen frukost. Alltid något.

Nu ska jag gå och lägga mig och vila med sjuklingen, som han gärna vill bli kallad idag.

Hej så länge

Vaira

Det är inte trångt på min stora paradgata så här lite före åtta på morgonen. Fransmännen börjar arbeta ganska sent, tror både min husse och jag.

Nu är det bråttom. Jag kan nämligen varken kissa eller bajsa, förrän jag har svängt in genom porten och kommit på den här vägen. Det är för övrigt ganska märkligt. Här går man på min paradgata i en storstad, så går man igenom ett hål i ett hus och vips så är man på landet.

Det finns inte mycket färdkost att förse sig med när man promenerar nu för tiden. Det enda som finns är de här päronen, som hänger alldeles för högt upp. Därför är de inte goda.

Kanske inte så roligt att sitta tjudrad utanför bagaren. Fast det brukar komma små rara tanter och klappa mig. Det får de gärna. Sedan är brödet ganska gott och jag får smaka ibland när vi kommer hem.

(64)

1 kommentar

 


Annons

Annons

Laddar