Annons

Annons

En ska aldrig räkna ut nått

Nej, det blev inte som jag trott. Sommaren är inte alls här. Vädret i Sverige och i Nordamerika behövde ni inte ha delat med er av. Helt plötsligt har vi drabbats av den globala avkylningen och gubben Frost med istiden kom klampande in på gatorna här i Aurignac. Tack ska ni ha!

I rännstenen forsar det fram vatten. Det är tur att det samlas där och inte hamnar i min källare. Tänk att det skulle bli på detta sättet i Aurignac. Kallt är det också.

Sommaren tog snabbt och plötsligt slut med ett duktigt åskväder. Det blixtrade och smällde och de många hagel som föll var stora som fotbollar (då menar jag LEGO-fotbollar).

Helt plötsligt slutade det att åska och hagla. Nu blev det regn istället. Kvicksilvret i termometrarna kröp tillbaka in i sin kula och nu kunde man läsa 4 grader istället för 17. Det är inte utan att det märks en viss skillnad när man ger sig ut på promenad.

Annons

Inte nog med det. På tisdag visar prognosen -1 och snöfall. Snö i slutet på mars i Aurignac!! Förra året när jag var här ungefär så här års, så var det 25 grader sådär.

Detta sker ju inte av sig själv, som alla förstår. Någon måste vara ansvarig. Vem är det då som enligt egen utsago vet allt, kan allt, har största knappen och kan ta dem mellan benen? Jo, USA:s president så klart. Det är hans fel att vi har fått vinter i Aurignac. Någon annan kan det inte vara.

I vilket fall som helst, så är det skönt att ha lite av vinterpälsen kvar under mina väl tillrättalagda täckhår på min päls. För ut och gå, det måste man oavsett väder. Där är både jag och min husse överens.

Hej så länge

Vaira

Det här vattnet är uppsamlat från hela Plommonstigen. Hur kommer det gå med plommonen nu när det regnar och är så kallt? Kanske till och med kan komma snö. Kommer USA ersätta oss, för vad deras president har åstadkommit?

Eftersom det var frostrisk i natt, så fick mina fina påskblommor flytta in i mörkret i min hall. Jag passar på att prata lite med dem. Snart är det dags att flytta ut dem i kylan igen. Då blir de automatvattnade. Du ska veta att det bara är +3 grader just nu (Just nu = 07.36).

(62)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar