Annons

Annons

En skarp blick på snökaoset

När vi äntligen hade lyckats med att pressa upp dörren, så kunde jag överblicka förödelsen som det senaste snöfallet hade åstadkommit i min trädgård. Som president överväger jag att deklarera katastrofläge.

När vi äntligen hade lyckats med att pressa upp dörren, så kunde jag överblicka förödelsen som det senaste snöfallet hade åstadkommit i min trädgård. Som president överväger jag att deklarera katastrofläge.

Av tidningar, radio och tv kan man lätt förledas att tro att det bara är i Stockholm som det har snöat. Det är dock helt fel. Här hemma hos mig har det fullkomligt vräkt ner snö, så katastrofen är ett faktum.

Annons

Fastän det har blåst och snöat i flera dagar, så ansåg någon att det inte var nog. I natt hade det kommit ytterligare snömassor, som lade sig på den redan fallna snön.

Med ett nödrop lyckades min husse och jag få upp ytterdörren idag på morgonen. Jag stannade ett tag och tittade ut över förödelsen som snön hade åstadkommit.

Nu gällde att uppbåda de sista av krafterna, så vi kunde skotta oss ut till den alltid lika oplogade grusgatan. Efter timmar av hårt arbete, var såväl gången som garageinfarten skottade. Snövallarna var nästan decimeterhöga, så det var risk att snubbla på dem.

Kollektivtrafiken hit ut var inställd. Det har den varit sedan minst fem år tillbaka och då tordes de bara köra på sommaren. På grund av de förhållanden som råder här, så har det aldrig funnits någon vinterbuss.

Men trots de umbärande som råder här, så måste livet gå vidare. Vi kämpar på, min husse och jag. Nu ska vi gå ut och hämta ved. Man vet aldrig hur länge vi kommer att ha el. Livet i ödemarken vid mörka gatan är inte lätt.

Hej så länge

Vaira

Någon har varit och krafsat efter mina gömda tuggben bland löven. Har vi haft besök av någon av de vargflockar som stryker omkring i vintermörkret?

Någon har varit och krafsat efter mina gömda tuggben bland löven. Har vi haft besök av någon av de vargflockar som stryker omkring i vintermörkret?

Med uppbådande av sina sista krafter lyckades min husse forcera snömassorna med hjälp av snöskyffeln. Strongt gjort husse! Det trodde jag aldrig att han skulle klara.

Med uppbådande av sina sista krafter lyckades min husse forcera snömassorna med hjälp av snöskyffeln. Strongt gjort husse! Det trodde jag aldrig att han skulle klara.

Vid garageinfarten har min husse skottat upp väldiga snövallar. Snart kan jag inte se över dem. Kanske skulle det vara lika bra att göra en snötunnel?

Vid garageinfarten har min husse skottat upp väldiga snövallar. Snart kan jag inte se över dem. Kanske skulle det vara lika bra att göra en snötunnel?

Den myckenhet av rönnbär som dinglar i träden ger vid handen att det kommer att dröja länge, innan vi kan höra pipet från fågelungar som bor i holken. Frågan är om det någonsin kommer att bo någon där igen. Hinner snön smälta, innan det är dags för en ny vinter?

Den myckenhet av rönnbär som dinglar i träden ger vid handen att det kommer att dröja länge, innan vi kan höra pipet från fågelungar som bor i holken. Frågan är om det någonsin kommer att bo någon där igen. Hinner snön smälta, innan det är dags för en ny vinter?

Det är roligt att kunna presentera beviset. Ja, det är sant. Du läser rätt. Jag har fått en hel centimeter snö i min trädgård. Det är inte konstigt att det råder katastrofläge här.

Det är roligt att kunna presentera beviset. Ja, det är sant. Du läser rätt. Jag har fått en hel centimeter snö i min trädgård. Det är inte konstigt att det råder katastrofläge här.

LÄS OCKSÅ

(53)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar