Annons

Annons

En stor kattastrof i Toulouse

Knappt har jag lämnat av min Agnes och alla hennes saker i Toulouse, förrän det inträffar en stor kattastrof. Jag skulle aldrig ha lämnat henne ensam. Jag hade nästan hämtat mig från mitt mycket dramatiska besök hos veterinären, då jag ånyo drabbades hårt. Denna gång av extremt sorgliga bilder från Toulouse.

Om någon ska slicka min Agnes i ansiktet, så inte är det katten Penrose. Det är faktiskt jag som har monopol på denna sysselsättning. Fy katten, säger jag inte utan visst eftertryck.

Helt utan mitt medgivande, har min Agnes och min Sabrina självsvåldigt låtit en Penrose flytta in i lägenheten. Detta är inget mindre än ett svek mot mig. Penrose är nämligen en katt. Han, ja det är en han, är fem månader gammal.

Annons

Min Agnes tycker han är söt och gullig. Jag nöjer mig med att säga att han är en katt. En Penrose ska inte bo hos min Agnes och min Sabrina. En Penrose ska sitta uppjagad i ett träd! Det kan jag åta mig att göra. Det finns träd på gården där mina flickor bor. Jag har själv varit där och sett träden. Höga är de också.

För att ytterligare strö salt i såret, så skickar min Agnes en bild på Matilda och Penrose. Matilda är på besök i Toulouse. Jag trodde att Matilda var min vän.

Nu är frågan om jag ska låta min Agnes och min Sabrina komma och hälsa på mig i mitt presidentpalats i Aurignac. Jag får ta det under övervägande.

Fast å andra sidan, om de tar med sig Penrose, så kan jag jaga runt honom i hela huset. Det kunde vara skoj.

Hej så länge

Vaira

Hur kan man släpa hem en sådan här till sin bostad. Diva, den gigantiska kattan, fyller redan upp större delen av lägenheten. Det var illa nog. Det behövs ingen Penrose också.

Ligger jag på min Agnes mage, så klagar hon över att jag är för tung. Att ha en ful katt, verkar hon däremot rent av tycka om. Jag känner mig kränkt och mobbad.

Jag trodde Matilda var min vän, men tydligen har hon övergivit mig till förmån för Penrose. En katt! Tänk att man aldrig kan lita på folk.

Det är så här det ska vara. Min Agnes och min Sabrina kommer och hälsar på mig i Aurignac. Att sedan Annija följer med, ser jag som en ren bonus. Det behövs ingen katt, vilket tydligt framgår av bilden.

(86)

1 kommentar

 


Annons

Annons

Laddar