Annons

Annons

En stor smäll – jag är ruinerad

Att serva bilen i Aurignac var ju inte så billigt som jag trodde. När vi skulle hämta ut pengar på banken igår för att betala, så var pengarna slut där. Det kostade alltså mer att serva en bil, än vad banken hade pengar

Min husse smyger omkring inne i bilverkstaden. Jag sitter i min bur ute i bilen (den bilen som har öppen bak). Snart är vi fullständigt utfattiga.

Vi kunde alltså inte betala igår, utan vi fick åka och betala bilservicen idag istället. Det var en helt vanlig 40 000 km service, som kostade mer pengar än vad hela banken i Aurignac hade.

Bilverkstaden hade kollat här och där och bytt lite filter här och där och bytt lite olja i motorn. Du ska veta att vi inte ens fick tillbaka den gamla oljan. Men att det skulle kosta så mycket …

Annons

Min husse och jag tömde banken på sedlar när vi tog vår morgonpromenad. De var där och fyllde på uttagsautomaten just precis då, så det fanns tillräckligt med pengar till oss.

Sedan kom min tolk och min allt i allo, min Agnes, till mig. Vi satte oss i bilen och åkte till bilverkstaden för att ruinera oss.

Hur mycket det kostade? Du kommer inte tro mig. Det kostade 109€. Det motsvarar ungefär 678.931 kronor, tror jag. Alltså väldigt mycket pengar.

Vi är ruinerade

Hej så länge

Vaira

En sista utsikt för min husse när han fortfarande är stadd i kassa. Han var så upprörd, att han inte ens kunde förmå sig att lägga det avancerade bokstavspusslet på bordet. Så illa var det.

Hyllorna i bilverkstadens kontorsavdelningen frestar med många fina varor. Det är nu inget för min husse att lockas av. Han är ju fullständigt ruinerad.

(52)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar