Annons

Annons

En titt på en arbetsfri trädgård

Dagens spaning är vad som händer om man struntar i sin trädgård. Husse struntar i min trädgård, så jag har ett varnande exempel på nära håll. Idag tar jag en titt på katastrofen.

Dagens spaning är vad som händer om man struntar i sin trädgård. Husse struntar i min trädgård, så jag har ett varnande exempel på nära håll. Idag tar jag en titt på katastrofen.

I min trädgård händer det inte mycket. De snabbaste och flitigaste är humlorna. Sedan kommer vinbärssnäckorna. Min husse gör inte många knop. Vad som räddar min trädgård är snö, eller en frodig och vild grönska.

Annons

Någon mönsterträdgård lär jag aldrig få. Jag har precis aldrig upplevt att min husse arbetar hårt där. Han har klippt gräset ett par gånger, men det är väl allt. För övrigt så hoppas han på att allt ska sköta sig alldeles av sig självt.

Den tekniken har också till följd att min trädgård mer och mer närmar sig ett Törnrosaslott. Dock utan slott.

Detta till trots, vill jag idag visa dig lite bilder hur det kan bli om man struntar i sin trädgård. Trots allt är det ganska fint nu. Mycket finare än vad det var när jag kom hit sista januari. Då fanns inte en enda blomma i trädgården.

Jag har många olika blommor, har det visat sig. Det finns både gula, röda, blå och lila blommor. Kanske andra sorter också.

Dagens inlägg är tänkt som ett avskräckande exempel på hur det kan gå, om du försummar din trädgård.

Vill du se en riktigt fin trädgård, så får du besöka morbror och moster. De bor precis jämte mig. Bodde jag där, så slapp jag att skämmas över min trädgård.

Hej så länge

Vaira

De här blommorna heter röda blommor och de bara dök upp igår från ingenstans. Det är så i arbetsfria trädgårdar, man vet aldrig vad som händer.

De här blommorna heter röda blommor och de bara dök upp igår från ingenstans. Det är så i arbetsfria trädgårdar, man vet aldrig vad som händer.

Vid husses sunkiga damm, kan du hitta de här blommorna. De heter lila blommor. I bakgrunden ser du en suddig Vaira (=jag), som går och inspekterar gräsmattan. Där har husse planterat in mullvadar.

Vid husses sunkiga damm, kan du hitta de här blommorna. De heter lila blommor. I bakgrunden ser du en suddig Vaira (=jag), som går och inspekterar gräsmattan. Där har husse planterat in mullvadar.

Jag har blå blommor också. Ser du humlan, som är där och tar för sig av gratismaten? Humlorna är de flitigaste i min trädgård.

Jag har blå blommor också. Ser du humlan, som är där och tar för sig av gratismaten? Humlorna är de flitigaste i min trädgård.

Den här sortens blommor finns i massor och av massor av färger. Just den här är lite skärlila. Solen skiner också.

Den här sortens blommor finns i massor och av massor av färger. Just den här är lite skärlila. Solen skiner också.

Detta är en gammal bild, men så såg min trädgård ut, när jag var i Toulouse. Jag tog med den bara för att du ska veta, vad som kan hända i en försummad trädgård.

Detta är en gammal bild, men så såg min trädgård ut, när jag var i Toulouse. Jag tog med den bara för att du ska veta, vad som kan hända i en försummad trädgård.

Körsbären börjar mogna. Strax innan bären är riktigt mogna och färdiga att ätas, så kommer det en stor ska av himmelns alla fåglar och skövlar trädet, säger min husse. Det kan vara björktrastar och annat oknytt. Ett år var trädet fullt med fiskmåsar, som inte kunde se skillnad på körsbär och fiskar.

Körsbären börjar mogna. Strax innan bären är riktigt mogna och färdiga att ätas, så kommer det en stor ska av himmelns alla fåglar och skövlar trädet, säger min husse. Det kan vara björktrastar och annat oknytt. Ett år var trädet fullt med fiskmåsar, som inte kunde se skillnad på körsbär och fiskar.

Står du vid mitt hus och blickar ut över sjön en kväll, så ser du det här. Den frodiga grönskan, som gömmer alla skavanker, har gjort utsikten njutbar. Min sjö heter Sommen, om du undrar. Du står i Småland och ser Östergötland. Nu vet du det.

Står du vid mitt hus och blickar ut över sjön en kväll, så ser du det här. Den frodiga grönskan, som gömmer alla skavanker, har gjort utsikten njutbar. Min sjö heter Sommen, om du undrar. Du står i Småland och ser Östergötland. Nu vet du det.

LÄS OCKSÅ

(46)

Kommentera

Annons

Senaste från Hemmets

Annons

Laddar