Annons

Annons

En väldigt konstig kräftskiva

Jag fick ju titta på skalen som var de sorgliga resterna efter husses frossande. Han åt sju stycken, vilket man kan se på de uppradade skalperna. Smaka fick jag inte (Resurmatte tog bilden.)

Jag fick ju titta på skalen som var de sorgliga resterna efter husses frossande. Han åt sju stycken, vilket man kan se på de uppradade skalperna. Smaka fick jag inte (Resurmatte tog bilden.)

Jag var på kräftskiva igår. Den var hos min resursfamilj. Direkt jag hoppade ut ur min bur i min nya bil, så blev jag attackerad av en svart pudel. Det var Charlie som hälsade mig välkommen på sitt speciella sätt. Men det blev värre. Jag hade tänkt mig att jag skulle sitta med vid bordet och tugga på knastriga kräftor. Men inte.

Annons

Direkt efter Charlieattacken tog min resurshusse mig in i huset. Oj, är det bara han och jag som ska äta kräftor, tänkte jag. Inte alls. Han hade fallit tillbaka i sin gamla böjelse att klippa mina klor. Fast jag fick en halv korv för besväret, så det kunde det vara värt.

Under tiden satt de övriga (= Calle, Britt-Marie, Åke, min resursmatte och min husse) och åt lite smaskiga grejer i trädgården. Charlie fick sitta i Åkes knä.

Sedan gick alla in och började äta. Charlie och jag fick inget. De började med en paj. Den var säkert god. Sedan blev det kräftor. De var säkert också goda. Charlie och jag fick var sitt tuggben. Ett litet. Alla drack vin eller öl till kräftorna, utan husse som drack sockerdricka. Det är den enda riktiga drycken enligt en gammal familjetradition, påstår han.

Under tiden de andra satt och sörplade på sina kräftor, tog jag Charlies tuggben, grisöra och andra saker. När han försökte ta tillbaka dem, så morrade jag lite diskret. På så sätt visar jag vem som bestämmer. Det är jag Vaira som bestämmer!

De andra fick både efterrätt och kaffe. Varken Charlie eller jag fick något nytt tuggben. Jag gömde mitt i soffan, för Charlie kan inte hoppa upp dit.

När klockan blev mycket, så åkte min husse och jag hem. Husse upptäckte då att min nya bils strålkastare svänger i kurvorna. Då blev han glad.

Fast jag tycker att det konstigt att bli bjuden på kräftskiva och få en halv korv och ett tuggben, men inga kräftor.

Hej så länge

Vaira

Burdust välkomnades jag av Charlie. När ska han lära sig att hälsa på ett vettigt sätt? Vi är för övrigt bara vänner.

Burdust välkomnades jag av Charlie. När ska han lära sig att hälsa på ett vettigt sätt? Vi är för övrigt bara vänner.

Under tiden som min resurshusse decimerade mina klors rätta längd, så fick Charlie sitta i Åkes knä. Inte rättvist alls.

Under tiden som min resurshusse decimerade mina klors rätta längd, så fick Charlie sitta i Åkes knä. Inte rättvist alls.

Så här såg det ut när alla, utom Charlie och jag, satt och frossade. Du se min resurshusse, som står upp för att synas bättre, min resursmatte som sitter och språkar med sin bror Calle. Nackarna tillhör Åke och Britt-Marie.

Så här såg det ut när alla, utom Charlie och jag, satt och frossade. Du se min resurshusse, som står upp för att synas bättre, min resursmatte som sitter och språkar med sin bror Calle. Nackarna tillhör Åke och Britt-Marie.

Nu ser du Britt-Marie och Åke också. Britt-Marie hade både min Agnes och Sverker i skolan. Agnes hade hon i hemkunskap och Sverker hade hon i lydnadsdressyr.

Nu ser du de fina kräfttallrikarna och Britt-Marie och Åke också. Britt-Marie hade både min Agnes och Sverker i skolan. Agnes hade hon i hemkunskap och Sverker hade hon i lydnadsdressyr.

Charlie försöker ta tillbaka sitt grisöra, men en diskret morrning får honom snabbt på andra tankar. Det är jag som bestämmer, vem som ska ha hans grejer. (Det är jag.)

Charlie försöker ta tillbaka sitt grisöra, men en diskret morrning får honom snabbt på andra tankar. Det är jag som bestämmer, vem som ska ha hans grejer. (Det är jag.)

Se nu har kräftorna kommit på bordet. Resursmatte sitter och leker med sin telefon, men snart ger hon sig hän åt kräftorna.

Se nu har kräftorna kommit på bordet. Resursmatte sitter och leker med sin telefon, men snart ger hon sig hän åt kräftorna.

Bara för att du ska veta, så finns det två olika sorters kräftor. Dels röda, som man äter, och dels den mörka sorten, som kryper omkring på golv. Nu har du lärt dig det.  Charlie gör nog bäst i att akta sin nos, så han inte får sig ett nyp.

Bara för att du ska veta, så finns det två olika sorters kräftor. Dels röda, som man äter, och dels den mörka sorten, som kryper omkring på golv. Nu har du lärt dig det också. Charlie gör nog bäst i att akta sin nos, så han inte får sig ett nyp.

(64)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar