Annons

Annons

En vanlig lördag i Aurignac

På lördagar arbetar de inte i mitt palats. Speciellt inte med mitt eventuella blivande kök. Fast det har hänt lite den senaste veckan i mitt tjusiga presidentpalats. Händelser som kan sorteras in under små framsteg, i renoveringsdagboken.

En tur på marknaden har blivit en lördagstradition för min husse och mig. Idag tyckte min husse att det var lämpligt att köpa paella. Köper man en portion, så räcker det till både lördag och söndag. Då är även fördisken inräknad.

På lördagar kan man gå på marknaden och man kan gå en tur på stan. Ska man gå i skogen, så får man passa på innan temperaturerna har blivit för många. Nu har vi 23 stycken temperaturer, men om ett par timmar ska vi ha tio till.

Annons

Om du kommer ihåg mitt dusch/toa/tvättrum på nedervåningen, så är nu den sista pusselbiten (mosaiken på golvet i duschen) på plats. Dock fattas det tre kakelplattor på väggen. Nu kan rörmokaren komma farande och sätta dit en toastol, handfat och en dusch. Vi kan även efter hans besök förhoppningsvis också dyvla in en tvättmaskin och en torktumlare. Samtidigt har mitt stora paradrum, som var tomt inför golvläggningen, åter blivit ett förråd.

Badrummet där uppe är färdigkaklat och väggarna i vindstrappan är målade.

Till köket ska mitt kylskåp komma farande på torsdag, så jag måste flytta på ett par IKEA-paket så det får plats. Meningen var att det skulle sättas in i det färdiga köket, men så blir det nog inte.

För övrigt har inte IKEA hört av sig, vilket ju knappast var väntat. Man förstår att det är ett skandalföretag, när de inte ens har kokpotatis till köttbullarna!

Hej så länge

Vaira

Naturligtvis måste vi ta en tur till torget, för att se om vi kan se mina berg. (De bergen jag upptäckte och döpte till Pyrenéerna.) Idag kunde man knappt se dem, men det var dimma i morse. Ser du dem?

Ibland kör det en pojkdröm genom stan. Det är synd att pojkdrömmarna slår in så sent. Husse, som gärna skulle vilja ha en pojkdröm, sade bara att engelska sportbilar är roliga, men de var dåliga redan när de var nya.

Man vet aldrig vem man möter på stan. Idag mötte jag en räv, som jag hälsade på. Han hälsade artigt på mig också och vi nosade varandra i rumpan, precis som seden bjuder.

När jag är hemma, så sitter jag vid köksdörren och spanar mot ytterdörren. Kanske IKEA knackar på och kommer med köket, som skulle ha kommit den 16 och den 22. Vem vet när de kan komma. De vet det inte själva, så kanske idag …

(49)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar