Annons

Annons

En vanlig morgonpromenad

En vanlig dag börjar med en vanlig morgonpromenad. Eftersom det är söndag idag, så låg jag och drog mig till nästan klockan sex, innan jag väckte min husse. Fast tupparna hade väckt mig innan.

Mitt stiliga palats på morgonen. Min husse och jag bor i rummet till vänster på andra våningen, det med de stängda luckorna. I Aurignac är det nästan mörkt klockan sex. Det är väl konstigt.

Fördelen med att gå ut ganska tidigt, är att det brukar vara behaglig temperatur. Idag till exempel var det behagliga 15 grader. Lite senare ska det bli 12 grader varmare. Inte lika behagligt.

Först går vi över min gata, så vi kan beundra mitt palats. Så tar vi min gata upp till torget, där vi kan titta på de snöklädda bergen. Idag låg de snöklädda bergen bakom molnen, så de fanns inte. På torget kan man också spana efter katter och se om någon sitter och äter på min favoritrestaurang. Den senare var stängd, men jag såg en katt.

Annons

Så är det då dags att bege sig ut på landsbygden genom ett hål i ett hus. Väl där blir jag av med kopplet och jag kan ägna mig åt mina behov, som har uppstått under natten.

Vi går också förbi inhägnanden med de svarta hönsen och de galande tupparna. Jag får inte göra små låtsasattacker mot dem för min husse. Han hämmar mig.

Så går vi uppför backen och så är vi i storstaden igen. Där blir jag ibland tjudrad utanför bageriet. Det blev jag idag. Det är så att min husse vill ha färskt bröd till sin frukost ibland. Efter bara 127 meter ungefär, så är vi hemma.

När vi väl hemma, så kan jag fortsätta sova. Husse kan fortsätta läsa i sin bok. Just nu håller han på med en bok på franska med många bilder för 5-åringar. Han ska tydligen lära sig prata småbarnsspråk.

Hej så länge

Vaira

Vid torget kan vi beundra de snöklädda bergstopparna, om det inte var så att det var dimmigt. Nu får vi beundra blommorna istället.

Torget är också en utmärkt plats att spana efter katter. Vi såg den där lilla svarta, som knep en ödla häromdagen. Lägg märke till den stiliga krukan i Aurignacgrönt. Alla kommunens blomlådor har den färgen, bara för att ingen ska vilja stjäla dem.

Min favoritrestaurang var stängd och tom. Går man uppför backen, så kommer man till kyrkan och slottet, men vi skulle åt andra hållet.

”Hur kan du vara så dum, så att du sitter och kissar så det rinner på framtassarna”, undrade min husse. Han ska inte lägga sig i sådant han inte vet något om. Jag gör som jag vill, så det så!

Detta är en av våra väckarklockor. Det går omkring ett antal galna tuppar, som försöker överrösta varandra. Lite dum är allt min husse, eftersom jag inte ens får skrämma dem.

Här står jag utanför bageriet. Tjudrad som en häst. Jag tycker nog att det hade varit bättre att jag hade fått följa med in i butiken, så jag kunde välja rätt bakverk.

Av allt det goda som finns att välja emellan, så fastnar min husse för en tråkig baguette. Jag hade föredragit en bakelse eller en god paj. Men så kan det vara här i livet. Man får sällan det man vill.

(82)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar