Annons

Annons

En värdelös dag med Agnes

Jag såg verkligen fram emot gårdagen. Min Agnes var på ingång och då brukar det minsann hända saker i mitt palats. Så var det dock inte igår. Då var det bara värdelöst och tråkigt.

Att bli tjudrad utanför stadshuset, är ju inte något jag såg fram emot. Det står en flicka bakom skärmen och rapporterar vad min Agnes gör. Jag undrar vem hon rapporterar till. Västgötaspetsarnas vänner?

När min Agnes kom till mitt palats, så var det minsann jag som välkomnade henne genom att ge utlopp för min glädje. Jag hoppade och pep, som det anstår en västgötaspets som är president, när hon välkomnar en kär person till sitt palats.

Annons

Min Agnes började med att ta en kopp kaffe och två smörgåsar, utan att ge mig något, för att sedan diskutera dagens upplägg med min husse.

– Vi kan börja med att åka till Saint-Gaudens och leta efter möbler, bestämde min Agnes.

Det kan bli kul att åka bil, tänkte jag som såg fram mot en liten utflykt.

– Det är lika bra att Vaira stannar hemma, om vi köper något stort.

Det var ju inte det jag ville höra. Istället för en trevlig utflykt, fick jag gå en synnerligen kort promenad i parken. Sedan fick jag ett tuggben, som jag redan fått i julklapp, innan jag låstes in i huset.

Sedan försvann min Agnes och min husse. Efter 14 timmar ungefär kom de tillbaka. Husse hade köpt en liten tavla för 5 euro. Det var allt de hade hittat i Saint-Gaudens.

Ugnen sattes på och in åkte fisk och potatis, som kom ut 15 minuter senare som fish and chips. Det blev i alla fall en god fördisk.

– Nu går vi till borgmästaren, sade Agnes till sin pappa när de hade ätit klart.

– Han kan ju intyga att du lever, så Försäkringskassan inte tror att jag plundrar den svenska statskassan genom att stjäla pensionen från ett lik, fortsatte dottern.

Så tågade vi alltså iväg till stadshuset, där borgmästaren bor. Jag bands fast utanför.

När borgmästaren hade sett på min husse och konstaterat att han rörde på sig och skrivit under och stämplat papperet från Försäkringskassan, så tog vi en promenad. På vägen mötte vi först antikrundan, som var ute med sina stavar. Sedan mötte vi tanten, som jag räddade när hon var en fallen kvinna. Hon blev glad över att få se oss igen och tackade igen.

När vi kom hem, så satte min Agnes upp hyllorna i köket som man ska ha tavlor på, men som hon bestämt man istället ska ha kryddor på. Eftersom min husse hjälpte till, så är det lite snett, fast det får duga ändå.

När hyllorna satt på väggen och kryddorna var upplockade i bokstavsordning, så åkte min Agnes hem till sina katter och min Sabrina i Toulouse.

Nästa gång min Agnes kommer, så vill jag se en större insats från henne. En större insats är en långpromenad med Vaira.

Eftersom det är lördag och trettondagen idag, så ska jag gå ner till marknaden och se om jag kan få tag på lite guld, rökelse och myrra.

Hej så länge

Vaira

Efter borgmästaren hade sett att min husse andades och rörde på sig, så gick vi Plommonstigen. Jag har just varit och språkat med antikrundan, som vi mötte när de var ute gick med sina stavar. De tog en paus innan backen och då passade jag på att hälsa . Nu springer jag till min Agnes, så vi kan fortsätta vår promenad.

Gårdagens samlade arbete. Det tog alltså två stycken personer en hel dag att sätta upp dessa hyllor. Dessutom är det fel. De ska inte vara till kryddor, utan de ska vara till tavlor.

(66)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar