Annons

Annons

En varning för otäcka bilder

Mitt hoppövningsträd är bara borta. Det var här som granen som föll omkull den där dagen det blåste så mycket låg. Det är tur att Charlie nästan hade lärt sig att hoppa på ett elegant sätt, innan granen upplöstes.

Idag har jag jättebråttom, men jag vill ändå visa riktigt otäcka bilder. Bilderna togs under min morgonpromenad, som jag just är hemkommen ifrån.

När jag, som god sed bjuder, tog min morgonpromenad på min hemliga stig, så uppenbarades en otäck sanning.

Annons

Dessvärre är det inte en alternativ Trumpsanning, utan det är den sanna sanningen.

Mitt hoppträd (=granen som föll omkull den där dagen det blåste så mycket) är borta. Bara försvunnet.

Dessutom är min hemliga stig här och var överhöljd av grenar, så det knappas går att ta sig fram.

Hur länge ska denna skogsskövling får fortsätta, där oersättliga kulturvärden (=granen som föll omkull den där dagen det blåste så mycket och min hemliga stig) bara förstörs av ren illvilja? Det måste bli ett stopp.

Nu måste jag ge mig iväg. Vart då, undrar du säkert. Ja det får du se i morgon.

Hej så länge

Vaira

Nu har den här risiga saken hamnat över min hemliga stig istället. Den ersätter inte på något sätt mitt fina hoppträd, utan måste bort. Det kan bli nyttig träning för min husse.

Du ser själv hur det är. Jag står på min stig, som bakom mig försvinner under en massa granris. Så behandlar man inte en k-märkt stig, som är upptrampad av en vacker västgötaspets.

Är det i den här högen, som jag kan återfinna granen som föll omkull den där dagen det blåste så mycket? Ja, dessvärre är det troligt. Bakom mig ser du resterna av en skövlad kulturskatt.

(42)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar