Annons

Annons

Ett år sedan min emigration

Tänk att tiden går. I dagarna precis har det gått ett år sedan flyttbilen kom hem till mig och tog alla mina saker. Ett par dagar senare åkte jag till mitt nya hem i presidentpalatset i Aurignac. Jag tog med mig min husse också.

Det var ungefär på dagen för ett år sedan som Sverige fick ta adjö till mig. Jag är ombord på båten, som tog mig, min bil och min husse från Malmö till Tyskland. Sedan bar det av mot Aurignac!

Jag hade redan varit och inspekterat mitt nya hem ett par månader tidigare, men hur skulle det se ut nu? Var det färdigt? Eller var det bara övervåningen som var klar, som de hade lovat?

För att sammanfatta hur renoveringen hade gått, så kan jag säga att inget var klart. Inget alls. El, vatten och avlopp och därmed toaletter fanns kanske i andra hus i Aurignac. Vi hade el i ett rum. Det var allt. Inget internet till min blogg. Flyttlasset skulle komma om tio dagar, så allt haltade.

Annons

Ett rum var dock iordningställt av min Agnes och min Sabrina. Rummet var inte ens påbörjat, mer än de hade rivit ner tapeterna. Fast vi hade en säng, en stol och ett skrivbord.

Nu är nästan allt färdigt. Det är bara den långa listan på kylskåpet kvar. Lite lister, lite skafferiinredning, lite palatspark, lite källare, lite vind och lite mer. Det ska nog bli bra ska du se.

Idag kommer min Agnes och min Sabrina, för nu ska vi fira ettårsjubileum. Vi hörs på måndag.

För övrigt mår jag bra och inget har hänt i spökhuset – som jag har sett.

Hej så länge

Vaira

Kvällen innan vi åkte, så var jag och sade hej då till Charlie. Det var lite sorgesamt. Charlie har varit och hälsat på mig i mitt palats, fast jag har inte hälsat på honom än, för jag har inte varit i Tranås sedan jag flyttade. Det är inte roligt att ta farväl av sina bästa vänner.

Ska det här föreställa min paradsängkammare? Jag var lite besviken när jag kom fram. Övervåningen skulle ju vara färdig! Min bedömning var att det återstod lite småpyssel, innan jag kunde flytta in här.

Även om inte palatset var så färdigt som det var sagt, så fanns det en säng i ett rum och det fanns en min Agnes ibland. Det gjorde livet lite lättare. Tro inte att vi låg och gosade hela dagarna, nej vi arbetade och slet hårt för att mitt palats skulle bli färdigt.

Jodå, vi var ute och upptäckte omgivningarna också. Här till exempel upptäckte vi djungelstigen, så nu vet du att det var jag och min Agnes som upptäckte den. Vi har upptäckt mycket sedan dess, vill jag bara påpeka. Vi är riktiga upptäcksresare min Agnes och jag.

(50)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar