Annons

Annons

Ett mycket benigt problem

Förr i tiden, när jag bodde i Hätte i Tranås i Sverige, så hade jag inte det beniga problem som har uppstått nu. Jo, jag hade det lite, men med min list och intelligens, så var det inte så svårt att överlista en korkad husse, alltså en sådan jag har.

Ja, vad ska jag göra? Nu är det bara knuten kvar på tuggbenet. Det betyder att det är hög tid att benet ska grävas ner för att mogna. Men så har jag en husse som hämmar mig och hindrar mig i mitt arbete.

Ett gott ben är ett moget ben. För att det ska bli riktigt delikat, så fodras det alltså att det varit nergrävt ett bra tag. Ju längre tid, desto bättre. Märgben ska få den rätt doften och smaken och vanliga tuggben ska helst bli riktigt slemmiga. Då är de som bäst. Det är det som är livets mål, skulle jag vilja påstå. Jag skulle ha velat vara med när de plundrade den berömda Aurignacgrottan. De benen var 30 000 år minsann.

Annons

Vad är då problemet här, som jag inte hade där? Där, i Sverige alltså, stod dörren till mitt sjöpalats öppen då och då. Då kunde jag ta ett ben, smita ut och gömma det lite tillfälligt. Vid ett senare tillfälle kunde jag sedan gömma det under jord eller gamla löv. När det så hade mognat, så kunde jag smita in med det och placera det på ett vanligt ställe. Under en kudde eller så.

Här däremot är jag alltid kopplad när jag ska gå ut. Det gör bensmuggling mycket svårt.

– Loss Vaira, säger min husse när han ser att jag har ett ben i munnen, som är i behov av en mognadsprocess utomhus.

Detta har fått till följd att jag har en massa omogna ben inne i mitt palats. Tänk om Charlie dyker upp, då kan ju han stjäla mina ben. Jo, jag gömmer dem så gott det går, men så svåra att hitta är de ju inte.

Nu ser jag fram emot att min palatspark ska anläggas. Där kanske det kommer att finnas några bra ställen där jag kan mogna ben.

Idag kommer för övrigt min Agnes och det ska bli 17 grader varmt. Det är alltså ett par grader kallare än i går. Vi går mot en istid.

Hej så länge

Vaira

Du ser ju själv hur det blir, om jag inte får gräva ner mina ben. Det här benet skulle ju Charlie hitta direkt om han kommer hit. Eller hur?

Att gömma ben under matbordet är inte heller så fiffigt. Mina bästa platser är bakom kuddarna i tv-soffan och bakom kuddarna i soffan i arbetsrummet. Det tänker jag dock inte avslöja, för då kommer säkert någon och tar dem.

(49)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar