Annons

Annons

Ett svårt livslångt lidande

Som det framkommit i tidigare inlägg, så var jag hos min veterinär igår. Vi börjar bli riktiga kompisar, hon och jag. Jag blev jätteglad när hon kom. Naturligtvis blev hon också jätteglad över att se mig, eftersom det gav henne möjlighet att ta ytterligare blodprov. Så fick jag min medicin också. Kom ihåg att det är väldigt synd om mig.

Här sitter jag i min sjukfåtölj i mitt arbetsrum och lider. Framför mig har jag min medicin, som jag fick igår av den snälla veterinären. Till höger kan du se att jag har förbandslådan till hands, för man vet ju aldrig. Jag är ju precis sönderstucken av alla blodprov.

För säkerhets skull så tog jag med mig min Agnes till veterinären. Det är bra att ha med någon som kan kommunicera med min medicinska expert. Hon är inte så vass på engelska och min husse är totalt värdelös på franska, vilket är språket de flesta använder sig av i södra Frankrike. Det är därför det behövs en Agnes, gärna då min Agnes.

Annons

I vilket fall så fick jag mina piller. Nu är det väldigt viktigt att jag kontrolleras noga i början, så att jag får rätt styrka. Jag fick 30 mg, vilket ska vara en bra dos att börja med. Sedan kanske jag får mer eller mindre. Det får man se.

Min husse grymtade över att pillrena var dyra. De kostade dock bara 60 utländska pengar, så kallade euro, för 30 stycken. Skulle inte jag vara värd 60 pengar i månaden år ut och år in? Jag bara undrar! Jag skulle vilja sätta mitt värde betydligt högre.

Sedan sade veterinären att det var bra att vi upptäckte ”den sjukdomen vi pratade om” (=Cushings sjukdom) i ett mycket tidigt stadium. Jag vill här framhäva min Agnes, för det var hon som ringde till veterinären. Veterinären tyckte för övrigt att min Agnes pratade exceptionellt bra franska.

Hej så länge

Vaira

För säkerhets skull, så tog jag med mig min Agnes igår till veterinären. En bra tolk är ju aldrig fel att ha, om det ska avhandlas viktiga saker. Jag och min svåra sjukdom är ett exempel på viktiga saker. Min husse förstår inget.

Detta är min medicin. Hade den inte funnits, så … Nu finns den desto bättre och den kommer bara att kosta 60€ per månad för min husse. Det är en ynkligt liten peng för att hålla mig alert.

Min husse ska föra dagbok över hur mycket jag dricker. Det är därför jag får en liter vatten i min skål. Sedan får man se om det finns något kvar när dagen är slut. Min husse ska föra in allt i Exel. Det tycker han är roligt.

(51)

Kommentera

 


Annons

Annons

Laddar